.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 20:13

Ducati Desmo450 MX - Έγραψε ιστορία στην πρεμιέρα του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross

Το Ducati Desmo450 MX που οδήγησε ο Alessandro Lupino έγραψε ιστορία με το καλημέρα στο ντεμπούτο του στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross Pro-Prestige MX1.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο εγχείρημα των Ιταλών πήρε στα χέρια του Lupino την pole position και τη νίκη, τερματίζοντας δεύτερο συνολικά στον πρώτο γύρο του 2024. Το εν λόγω πρωτότυπο σηματοδοτεί την είσοδο της Ducati στους αγώνες εκτός δρόμου και αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα ενός project που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σειράς off road μοτοσυκλετών εκτός δρόμου.

Στον πρώτο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος MX1 λοιπόν, που διεξήχθη στο International Circuit της Μάντοβα, ο οκτώ φορές Ιταλός Πρωταθλητής, αφού έθεσε το καλύτερο χρονικό σημείο αναφοράς τόσο στις ελεύθερες δοκιμές όσο και στις κατατακτήριες, οδήγησε τον πρώτο έως τον τελευταίο γύρο. Στο δεύτερο αγώνα και μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, ο Lupino τερμάτισε 7ος μετά από μια έξοδο, σφραγίζοντας τη δεύτερη γενική θέση.

Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding: «Αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μάντοβα γράψαμε άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία της Ducati. Ο Alessandro Lupino και η ομάδα μας μας έδωσαν μεγάλη χαρά και παρόλο που ήταν ο πρώτος αγώνας motocross στην πρόσφατη ιστορία μας, επιδείξαμε αμέσως εξαιρετικές επιδόσεις. Ο καλύτερος χρόνος στις ελεύθερες δοκιμές, η pole και η νίκη στον πρώτο αγώνα είναι πραγματικά ένα ντεμπούτο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες: έχουμε συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες που θα είναι θεμελιώδεις για την καλύτερη ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας που θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους λάτρεις του χρόνου. Συγχαρητήρια στον Alessandro και σε ολόκληρη την ομάδα μας , ένα φανταστικό ξεκίνημα σε μια νέα ιστορία αθλητισμού και πάθους.»

DESMO450MX1B.jpg

Alessandro Lupino, αναβάτης της Ducati Corse R&D - Factory MX Team: «Ήταν δύο πολύ συναρπαστικές μέρες, το ντεμπούτο μου με την Ducati ήταν πραγματικά ένα όνειρο: μου είπαν ότι θα ήταν, αλλά σήμερα το έζησα! Το να νιώθεις σαν Ducatisti είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη αίσθηση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν σε αυτό το project, γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δημιούργησαν μια εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα με πολλές δυνατότητες, κάνοντας απίστευτη δουλειά. Μαζί γράψαμε μια σελίδα ιστορίας: πρώτη pole και πρώτη νίκη για το Ducati Desmo450 MX. Δυστυχώς, ο δεύτερος αγώνας δεν πήγε όπως θα ήθελα: ξεκίνησα λάθος και δεν μπόρεσα να επανέλθω. Αλλά δεν πειράζει, τώρα οι μηχανικοί έχουν τα δεδομένα για να αναλύσουν δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις!».

Οι δύο αγώνες της Κυριακής επέτρεψαν στους μηχανικούς της Ducati να συλλέξουν τα πρώτα σημαντικά δεδομένα για να συνεχίσουν την ανάπτυξη του Desmo450 MX, το οποίο, με το ντεμπούτο του, επιβεβαίωσε την εγκυρότητα της τεχνικής βάσης του πρωτοτύπου, αξιοποιώντας τη χρήση του δεσμοδρομικού συστήματος, που χρησιμοποιείται σε όλες τις σπορ μοτοσυκλέτες της εταιρείας από το Borgo Panigale ξεκινώντας από το MotoGP. Η Ducati άλλωστε είναι στην πραγματικότητα η μόνη εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα επαναφοράς βαλβίδων στις μοτοσυκλέτες παραγωγής με τα αγωνιστικά πρωτότυπα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 00:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon