.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 10:26

Αυτή είναι η δημοφιλέστερη μοτοσυκλέτα της Ιαπωνίας για 6η συνεχή χρονιά

Μια μοτοσυκλέτα που έχουμε γνωρίσει και στην Ελλάδα γράφει ιστορία στην ιαπωνική αγορά.

Παρουσιάστηκε το 2017 και από το τέλος του ίδιου χρόνου άρχισε να διατίθεται στην αγορά της Ιαπωνίας, πριν εξαχθεί σε όλον τον κόσμο. Η Kawasaki Z900RS κατασκευάστηκε ως ρετρό εναλλακτική της Ζ900 και από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην πατρίδα της έγινε ανάρπαστη.

Την επόμενη χρονιά, 2018, ανέβηκε στην πρώτη θέση πωλήσεων μοτοσυκλετών άνω των 401 cc στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και έκτοτε έχει μείνει σταθερά εκεί, επεκτείνοντας το κατόρθωμά της και το 2023.

hi 24MY Z900RS GN1 STU 1

Στις ιαπωνικές ταξινομήσεις του 2023 η Z900RS είδε τις πωλήσεις να μειώνονται ελαφρώς, κλείνοντας τη χρονιά με 5,605 κομμάτια έναντι 6,803 την προηγούμενη, ωστόσο ο αριθμός αυτός ήταν αρκετός για να της δώσει την πρωτιά στις μοτοσυκλέτες για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Το γεγονός αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό αν σκεφτούμε πόσες σπουδαίες μοτοσυκλέτες έχουν παρουσιαστεί σε αυτό το διάστημα από τους άλλους τρεις Ιάπωνες κατασκευαστές, καθώς και το γεγονός πως στην εξαετία αυτή η μόνη εξέλιξη που έχει προκύψει στη Z900RS αφορά την προσαρμογή στις τελευταίες ιαπωνικές προδιαγραφές το 2022 (χωρίς εμφανείς εξωτερικές αλλαγές στο μοντέλο) και την κυκλοφορία το 2023 ενός πολυτελούς χρωματισμού Candy Green που συνδυάζει πράσινη σκούρα βάση με κίτρινες ανταύγειες στο ρεζερβουάρ και μερικά επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού.

hi 24MY Z900RS GN1 ACT 11

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 10:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon