.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 14:56

Ιστορικό Video – Ο πρώτος αγώνας με μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα

Ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, από την πρώτη αγωνιστική συνάντηση μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, πριν από 94 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα... μέσα στην Αθήνα!

Παρά το γεγονός ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν έχει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης στην Ελλάδα, έχει τους φανατικούς λάτρες τους και αναβάτες, ομάδες και μηχανικούς που δίνουν και την ζωή τους για αυτόν. Η «Μηχανή του Χρόνου» έχει δημοσιεύσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο, με πλάνα από τον πρώτο οργανωμένο αγώνα μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα -ο οποίος έγινε στις 26 Μαΐου 1929. Τοποθεσία; Το Ψυχικό, αραιοκατοικημένο και με τους κατάλληλους δρόμους για την διεξαγωγή του αγώνα -χωματόδρομοι, πάντα!

Ο πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Ιορδάνης Καπλάνογλου, πρόσφυγας από την Σμύρνη σε ηλικία 26 ετών.

Δείτε παρακάτω, το ανάλογο βίντεο της Μηχανής του Χρόνου, ενώ διαβάστε και το αναλυτικό άρθρο, στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 15:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon