.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 12:47

Yamaha - Διευκρινιστική ανακοίνωση για τη συνεργασία με τη CFMOTO

Η Yamaha εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση που εξηγεί τι ακριβώς προβλέπει η συνεργασία με τη CFMOTO που είχε αποκαλυφθεί στα μέσα Σεπτέμβρη.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 η Yamaha εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο ανήγγειλε τη σύναψη συμφωνίας με τη CFMOTO, σύμφωνα με την οποία οι δύο πλευρές θα συστήσουν μια νέα εταιρεία στην Κίνα με τ' όνομα Zhuzhou CF Yamaha Motor, η οποία θα αναλάβει μέρος της παραγωγής της Yamaha.

Ενάμιση μήνα μετά έρχεται μια δεύτερη, πολύ σύντομη ανακοίνωση από τη Yamaha με προφανή στόχο να διευκρινίσει ακριβώς τι προβλέπει αυτή η συμφωνία. Παραθέτουμε στη συνέχεια την ακριβή μετάφραση του ανακοινωθέντος από το Iwata:

"Σε συνέχεια της κοινοπραξίας Yamaha Motor - CFMOTO που ανακοινώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου από τη Yamaha Motor Co., Ltd., η Yamaha Motor θα ήθελε να ξεκαθαρίσει πως η συνεργασία αυτή αφορά αποκλειστικά τη βιομηχανική συνεργασία για την κατασκευή οχημάτων στην Κίνα, για την κινέζικη αγορά.

"Η Yamaha Motor έχει θέσει την Κίνα ως μια από τις σημαντικότερες βάσεις παραγωγής και πωλήσεων και αυτή η σύμπραξη βασίζεται στην απόκτηση αδειών, βεβαιώσεων κλπ που απαιτούνται από τους νόμους περί ανταγωνισμού και άλλους νόμους και κανονισμούς.

"Πέραν αυτών, η Yamaha Motor θα συνεχίσει να συζητά για την κατεύθυνση αυτής της κοινοπραξίας με τη CFMOTO καθώς προχωρά μπροστά με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά καμιά άλλη συνεργασία δεν έχει τεθεί επί τάπητος αυτή τη στιγμή."

Όπως καταλαβαίνουμε, η Yamaha σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως συμμάχησε με τη CFMOTO για να βρει καλύτερο πάτημα στην αχανή αγορά της Κίνας κατασκευάζοντας δίκυκλα για την εγχώρια αγορά της χώρας, με προφανή στόχο της ανακοίνωσης να κατευνάσει τις όποιες σκέψεις γεννήθηκαν στο κοινό πως θα μεταφέρει μέρος της δικής της παραγωγής στην Κίνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon