.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 07:43

Ηλεκτρικό hypercar vs Hayabusa Turbo vs μοτοσυκλέτα MotoGP – Ποιος θα κερδίσει;

Ένα Rimac Nevera, ένα υπερτροφοδοτούμενο Suzuki Hayabusa και ένα KTM RC16 στα χέρια του Dani Pedrosa, στήνονται στο 400άρι -και όχι- δεν ξεκινά κάποιο ανέκδοτο.

Αρχικά στο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Rimac, συναντάμε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που συνδυάζονται για να παράγουν 1.914 ίππους και σχεδόν 236 κιλά ροπής! Στα πλην έρχεται το βάρος, καθώς τροφοδοτείται από μια μπαταρία 120 kWh η οποία είναι αρκετά βαριά, με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 2.300 κιλά. Είναι επίσης πολύ και ακριβό, αφού κοστίζει περίπου 2.000.000 βρετανικές λίρες!

Στη συνέχεια έχουμε το Hayabusa, το οποίο έχει δεχτεί στα σπλάχνα του ένα υπερσυμπιεστή και ως αποτέλεσμα, ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,3 λίτρων αποδίδει 380 ίππους και 34 κιλά ροπής! Το βάρος είναι και εδώ το πρόβλημα, αφού φτάνει τα 257 κιλά.

Τέλος, στην ιδιαίτερη αυτή κόντρα έχουμε μια μοτοσυκλέτα από τον κόσμο του MotoGP. Ο V4 κινητήρας των 1.000 κυβικών αποδίδει 270+ ίππους και 12 κιλά ροπής και φυσικά είναι το ελαφρύτερο των τριών, ζυγίζοντας μόλις 157 κιλά. Το καλύτερο ίσως; Είναι στα χέρια του Dani Pedrosa!

Ποιο όμως είναι το ταχύτερο στο 400άρι; Τα ερωτήματα σας θα πάρουν απαντήσεις στο video του carwow που ακολουθεί, με τη λέξη κλειδί να είναι η πρόσφυση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon