.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 17:36

Ο Pol Tarrés ζωγραφίζει στον Πρόλογο του Erzbergrodeo με την Ténéré 700 [Βίντεο]

Για μια χρονιά ακόμη ο Ισπανός αναβάτης προκρίθηκε στον Πρόλογο του αυστριακού αγώνα Hard Enduro και η προσπάθειά του απαθανατίστηκε ολόκληρη σε ένα POV βίντεο σκέτη απόλαυση.

Λίγες μέρες αφότου ήρθε και διακρίθηκε στο Hellas Rally, ο αναβάτης της Yamaha, Pol Tarrés, πήρε μέρος στον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro στην Αυστρία, στο θρυλικό Erzbergrodeo.

Εκεί μπήκε ανάμεσα στις λιγοστές δικύλινδρες συμμετοχές – μια εξ αυτών ήταν και η Ducati DesertX με τον Γάλλο Antoine Meo – και κατάφερε να προκριθεί άνετα στην πρώτη 500άδα του Προλόγου, δηλαδή σε αυτούς που θα έτρεχαν την επόμενη μέρα στον κυρίως αγώνα.

Σε αντίθεση με τον Meo ωστόσο, o Tarrés έτρεξε κανονικότατα την Κυριακή χώνοντας τη Yamaha Ténéré 700 του στα πολύ δύσκολα περάσματα του κυρίως μενού του Erzbergrodeo, για να καταφέρει να φτάσει ως το 16ο checkpoint (One Way Train) και να πάρει την 131η θέση γενικής μεταξύ των 500 που πήραν εκκίνηση. Θυμίζουμε πως στο 27ο και τελευταίο checkpoint που σηματοδοτεί τον τερματισμό έφτασαν μόνο 17 αναβάτες.

Μάλιστα, ο Ισπανός πρώην πρωταθλητής Trial κατάφερε κάτι που ακούγεται απίστευτο: εκτός από πρώτος στην υποκατηγορία των δικύλινδρων μοτοσυκλετών, ήταν ο αναβάτης της δεύτερης κατά σειρά τετράχρονης μοτοσυκλέτας στην κατάταξη του κυρίως αγώνα! Μπροστά του στα αποτελέσματα βρίσκουμε μια θάλασσα 130 καθαρόαιμων μονοκύλινδρων, αποτελούμενη από 129 δίχρονα 300άρια (και λιγοστά 250) και ένα και μοναδικό τετράχρονο ΚΤΜ 350 EXC-F του Andrea Verona στην 39η θέση γενικής.

Η επόμενη τετράχρονη μοτοσυκλέτα είναι η Ténéré του Tarrés στη 131η θέση. Πώς το κατάφερε αυτό; Οδηγώντας όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 17:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon