.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 17:33

Το πρώτο tandem backflip μητέρας-γιου ήταν δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας [βίντεο]

Γερμανός αναβάτης freestyle motocross έκανε δώρο στη μητέρα του ένα δικάβαλο backflip άλμα … κατόπιν δικής της επιθυμίας.

Ο Luc Ackermann είναι γνωστός στον χώρο του ευρωπαϊκού Freestyle MX, έχοντας πίσω του αρκετά χρόνια αγωνιστικής καριέρας με αρκετούς τίτλους και ρεκόρ. Είναι ο νεότερος αναβάτης που κατάφερε backflip (12 χρονών!), ο νεότερος που εκτέλεσε επιτυχώς διπλό backflip και επίσης ο νεότερος Ευρωπαίος Πρωταθλητής FMX όπως στέφθηκε στον αγώνα Night of The Jumps το 2018.

Όσο για το νέο του κατόρθωμα, να εκτελέσει το πρώτο πετυχημένο δικάβαλο (tandem) backflip μητέρας-γιου, μάλλον δεν αποτελεί και τόσο σημαντικό ρεκόρ από αθλητικής πλευράς, αλλά οπωσδήποτε έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο. Πρόκειται για μια επιθυμία που η μητέρα του, Melitta, είχε εκφράσει στα 50ά της γενέθλια και φέτος ο γιος αποφάσισε να την πραγματοποιήσει ως δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας.

backflip mama 4

Η ιδιοκτήτρια βρεφονηπιακού σταθμού μπορεί να δηλώνει πως δεν αντέχει να βλέπει τους αγώνες του γιου της, αλλά φρόντισε να ζητήσει ένα ολοκληρωμένο άλμα και μάλιστα με κανονική προσγείωση, όχι σε λάκκο με αφρολέξ.

Φυσικά ο Ackermann δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στις 4 Μαΐου, στον χώρο προπόνησής του στο χωριό Niederdorla όπου κατοικεί, κανόνισε το πιο πρωτότυπο δώρο που έχουμε ακούσει για τη Γιορτή της Μητέρας.

backflip mama 7

Μετά από ένα δοκιμαστικό στην ασφάλεια του λάκκου που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ήρθε η ώρα για το κανονικό άλμα, το οποίο επίσης επιτεύχθηκε χωρίς απρόοπτα. Το οικογενειακό backflip έφερε μάνα και γιο σε ύψος 8 μέτρων και η προσγείωση έγινε με επιτυχία 13 μέτρα μακρύτερα από τη ράμπα απογείωσης.

“Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ όμως,” δήλωσε αμέσως μετά η κυρία Melitta.

Ευτυχώς ο Ackermann ήταν προσεκτικός και όλα πήγαν καλά, σε αντίθεση με τη μητέρα του Travis Pastrana, Debby, που το 2004 είχε τραυματιστεί αρκετά σοβαρά στον σβέρκο μετά από αποτυχημένη προσπάθεια για ένα ανάλογο tandem backflip στο ράντζο του γιου της.

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 17:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon