.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 19:46

William Dunlop – Ψάχνοντας φως στα αίτια θανάτου του

Πέντε χρόνια μετά το ατύχημα που στοίχησε τη ζωή σε ένα ακόμα Dunlop, οι οριστικές απαντήσεις ακόμα αγνοούνται, ακόμα και μετά την πρόσφατη διερεύνηση του συμβάντος.

Ο Dunlop έχασε τη ζωή του από πτώση κατά τη διάρκεια δοκιμών για τον αγώνα Skerries 100 το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2018. Ο έφορος Edwards Carroll, δήλωσε στην ακρόαση ότι μετά από μακροχρόνια έρευνα, λόγος της πτώσης θεωρήθηκε η τάπα του κάρτερ η οποία βγήκε, καλύπτοντας το πίσω ελαστικό με λάδι και οδηγώντας το Dunlop να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Ωστόσο, τα ευρήματα του Carroll δεν συμπίπτουν με εκείνα της οικογένειας του Dunlop, η οποία ανέθεσε τη δική της έκθεση εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με αυτή την αναφορά, η Yamaha R1 του William είχε χαμηλώσει, με τον team mate του Dunlop, Paul Jordan, να το επιβεβαιώνει γύρους πριν την πτώση.

Η οικογένεια του Dunlop επισημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ χαμηλά στο έδαφος, γεγονός φερόμενο ως αιτία ατυχήματος. Αυτό δεν έγινε δεκτό ως απόδειξη σε αυτήν την ακρόαση, με τον ιατροδικαστή Cróna Gallagher να δηλώνει ότι αυτό θα εξεταστεί περαιτέρω σε άλλη επιτροπή.

Ο Garda Damien Farrell, ερευνητής ιατροδικαστικής, απέκλεισε επίσης ότι υπήρξε οποιοδήποτε είδος λάθους του αναβάτη που οδήγησε σε πτώση, δείχνοντας ότι ο λευκός καπνός που έβγαινε από τη μοτοσυκλέτα λίγο πριν το συμβάν ήταν ο κύριος λόγος. Ο Garda Farrell απέκλεισε επίσης τυχόν προβλήματα με την επιφάνεια του δρόμου στην περιοχή που ο Dunlop έχασε τον έλεγχο.

Στο τέλος της επιτροπής, η ετυμηγορία έθεσε ως αιτίες «ατυχή συμβάντα» που οδήγησαν στην πτώση και τον θανάσιμο τραυματισμό του William Dunlop. Το τι πραγματικά συνέβη μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon