.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 16:18

Υποχρεωτική παρακολούθηση όλων των μοτοσυκλετών - Τι συμβαίνει

Προκλητική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι – Που και γιατί προτείνουν «Μεγάλο Αδελφό» για μοτοσυκλέτες.

Σχεδόν δεν μας εκπλήσσει, το ότι προτείνονται τέτοια πράγματα για τις μοτοσυκλέτες, μιας και οι… διακρίσεις πάνε και έρχονται. Όμως είναι τρομακτικό, το ότι πέφτουν τέτοιες προτάσεις στο τραπέζι της συζήτησης, εν έτει 2023 – στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα, την Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αύξηση των ατυχημάτων με δίκυκλα στην Βαρκελώνη, την πόλη με τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στην Ισπανία, η πολιτεία θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Στην αναζήτηση λύσεων για τον περιορισμό και την αποτροπή των ατυχημάτων με δίκυκλο, δύο εταιρείες κάνουν προτάσεις. Η μία προέρχεται από την Mapit, που κατασκευάζει GPS εντοπιστές και είναι η εξής: Κάθε μοτοσυκλέτα στην Βαρκελώνη να φορέσει, υποχρεωτικά, GPS Tracker.

Αυτός ο Tracker θα συλλέγει ανώνυμα (ναι καλά) δεδομένα όπως το στυλ οδήγησης, το όχημα, τις περιβαλλοντικές συνθήκες, τις διαδρομές και τα τυχόν ατυχήματα της κάθε μοτοσυκλέτας, ενώ θα συνεργάζεται με ειδική εφαρμογή στο κινητό του αναβάτη, εμφανίζοντας του συμβουλές και συστάσεις για την οδήγηση του.

Η έτερη πρόταση, από την Rider Dome, λέει ότι οι μοτοσυκλέτες πρέπει να εξοπλιστούν με κάμερες και αισθητήρες, που θα συνεργάζονται με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και θα εντοπίζουν κινδύνους που καραδοκούν γύρω από τον αναβάτη ανά πάσα στιγμή. Κατόπιν, θα του δείχνουν προειδοποιήσεις με φωτεινές ενδείξεις, στους καθρέφτες.

Καλά όλα αυτά, αλλά ο κίνδυνος της διαρκούς παρακολούθησης όλων των μοτοσυκλετών της Βαρκελώνης, είναι υπαρκτός. Δεν είναι δύσκολο, συστήματα σαν αυτά να συνδεθούν  με το διαδίκτυο, διοχετεύοντας τόνους πληροφοριών για τον κάθε αναβάτη ξεχωριστά προς πάσα κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 16:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon