.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 19:27

Μοτοσυκλέτες των Guy Martin και Colin Edwards βγαίνουν στο σφυρί!

Η Silverstone Auctions δημοσίευσε τον κατάλογο της έκθεσης μοτοσυκλετών του Λονδίνου και περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες που οδηγήθηκαν από τους Guy Martin στο TT και Colin Edwards στο MotoGP!

Και οι δύο μοτοσυκλέτες θα βγουν σε δημοπρασία στη φετινή έκθεση μοτοσυκλέτας στο Λονδίνο, με την επίσημη δημοπρασία να ξεκινά στη 13:30 (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου) το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.

auc2.jpg

Στην πρώτη περίπτωση, το κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές για BSB και Isle of Man TT, το Suzuki GSX-R1000 οδηγήθηκε από τους Guy Martin και Steve Mercer. Αγωνίστηκε στο Isle of Man TT -και «υπηρέτησε» τον Guy στο Northwest 200 και στο Ulster Grand Prix. Υποστηρίζεται ότι το κόστος κατασκευής πίσω στο 2013, ήταν περίπου 80.000 λίρες Αγγλίας (ήτοι σχεδόν 92.000 ευρώ), με τη μοτοσυκλέτα να διαθέτει μεταξύ άλλων αγωνιστική ανάρτηση της K-Tech, ψαλίδι ταχείας απελευθέρωσης, καλωδίωση και ECU της Yoshimura καθώς και κινητήρα προδιαγραφών superbike. Το εν λόγω Tyco Suzuki GSX-R1000 έλαβε μια ενδεικτική τιμή εκκίνησης μεταξύ 20.000 £ και 25.000 £ (περίπου 23.000-29.000 ευρώ)– συν το ασφάλιστρο του αγοραστή και τον ΦΠΑ.

auc3.jpg

Η πιο «εξωτική» πρόταση έρχεται από το MotoGP. Συγκεκριμένα είναι η FTR Kawasaki που οδηγούσε κάποτε ο Colin Edwards, κατασκευασμένη για τη σεζόν του 2013. Τότε, οι Colin Edwards και Claudio Corti ήταν οι αναβάτες της ομάδας NGM Mobile Forward Racing, συμμετέχοντας στην κατηγορία CRT με τις μοτοσυκλέτες να έχουν στοιχεία πρωτότυπου πλαισίου και κινητήρα μοτοσυκλετών παραγωγής. Ο Edwards ολοκλήρωσε τη σεζόν με καλύτερο τερματισμό στην 9η θέση στον αγώνα της Καταλονίας και τερματίζοντας τη σεζόν στη 14η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Η εν λόγω μοτοσυκλέτα είναι όπως ήταν όταν τελείωσε τον τελευταίο γύρο της χρονιάς στη Βαλένθια και ανήκει στον σημερινό ιδιοκτήτη της από το 2015. Πλέον, χρησιμοποιείται μόνο σε εκδηλώσεις, παραμένοντας ντυμένη με την αρχική της προίκα, όπως τα τεράστια δισκόφρένα από άνθρακα. Για την FTR οι τιμές θα «παιχτούν» μεταξύ 40.000-46.000 ευρώ.

Αν θέλετε να χτυπήσετε τη μοτοσυκλέτα του Guy Martin πατήστε εδώ και εδώ για την ύστατη MotoGP μοτοσυκλέτα του Colin Edwards.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 20:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon