.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 11:50

Concept Xcell - Υδρογόνο και διαστημική εμφάνιση

Θα μπορούσε να είναι το δίτροχο που θα συνόδευε τα rover buggy που κάνουν βόλτες στον Άρη. Τύπου: «Πετάξου με το Xcell μέχρι το διαστημόπλοιο ξέχασα τα τσιγάρα μου». Αυτή η διαστημική μοτοσυκλέτα είναι ένα σχέδιο για το μέλλον που θέλει να κινείται με υδρογόνο και με συστήματα υποβοήθησης για την οδήγησή της. Το σχέδιο νίκησε το Red Dot Design Concept Award 2022 από τη Shanhai και είναι της X-Idea Industrial Design Company.
 
 
Το σχέδιο του Xcell είναι δύσκολο να μπει σε παραγωγή, αλλά από την άλλη πλευρά παρουσιάζει λύσεις που ίσως να τις δούμε στο δρόμο μελλοντικά. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Η Hydrogen Xcell Concept έχει εκτιμώμενη αυτονομία 200 km και μπορεί να φτάσει τα 200 km/h μέγιστης ταχύτητας, και όλα αυτά αφήνοντας στην ατμόσφαιρα ως ρύπους μόνο νερό. Ολόκληρη η μοτοσυκλέτα καθώς και τα επί μέρους συστήματά της είναι απευθείας βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Διαθέτει υποβοήθηση νυχτερινής όρασης, τεχνολογία ολογραφικής προβολής και πρόβλεψη τυφλής στροφής.
 
5-1024x683.jpg
 
Κατά τα άλλα από αυτά που μπορούμε να δούμε και κυρίως να καταλάβουμε από τις φωτογραφίες, μιλάμε για δύο υποπλαίσια που το καθένα είναι χτισμένο στις αναρτήσεις. Η εμπρός είναι μονόμπρατσο ψαλίδι και η πίσω μονό αμορτισέρ οριζόντια τοποθετημένο, ενώ η εργονομία της θέσης οδήγησης (τιμόνι, σέλα, μαρσπιέ) είναι πλήρως ρυθμιζόμενη. Τέλος υπάρχουν δισκόφρενα εμπρός πίσω και η κίνηση γίνεται με ιμάντα. 
 
13-1024x683.jpg
 
Είναι αδύνατο να προβλέψουμε πώς ή πότε μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι τάσεις σχεδίασης των πρωτότυπων μοτοσυκλετών έχουν τρία ζητούμενα: μηδενικές εκπομπές ρύπων, ασφάλεια πέρα από ότι είχαμε φανταστεί μέχρι σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και εντυπωσιακή εμφάνιση. Και το σλόγκαν της εταιρείας X-idea τα λέει όλα: «Η καινοτομία αλλάζει τα πάντα». 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 17:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon