.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 10:26

H DNA βραβεύεται με διεθνούς κύρους βραβείο!

 

 

“Reddot Product Design Award 2012”

 




Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι η DNA® High Performance Filters, η Ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής φίλτρων αέρος υψηλής απόδοσης, απέσπασε το διεθνές τιμητικό βραβείο σχεδιασμού προϊόντος “Red Dot Product Design Award 2012”, για το προϊόν «DNA Φιλτροκούτι Στάδιο 3-MK3» (“DNA Stage 3 MK3 Air Box Kit”) σχεδιασμένο για τη σειρά μοτοσυκλετών ΚΤΜ 990.

Ποια είναι τα βραβεία Red Dot Design Awards


Τα βραβεία Red Dot Design Awards (www.red-dot.de) ξεκίνησαν σαν θεσμός από το 1955 και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς Design (βιομηχανικού σχεδιασμού) παγκοσμίως. Το “Reddot Award: Product Design” είναι ένα βραβείο διεθνούς κλάσης, το οποίο απευθύνεται  σε προϊόντα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία δύο χρόνια και διακρίνονται για την υπεροχή τους σε συνολικά εννέα πτυχές, μεταξύ αυτών: Την καινοτομία, τη λειτουργικότητα, την εργονομία, την οικολογία, την ανθεκτικότητα και το σχεδιασμό.

Η DNA® High Performance Filters με όχημα τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, απέδειξε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί και να συγκριθεί επάξια με τους καλύτερους της βιομηχανίας και να πείσει για την υπεροχή της μια διεθνής και ανεξάρτητη, παγκόσμιας κλάσης κριτική επιτροπή. Κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα σε εξαιρετικά φιλόδοξους ανταγωνιστές, σε έναν από τους πλέον διάσημους διαγωνισμούς Design στον κόσμο.

Red Dot Product Design Awards 2012


Τη φετινή χρονιά, 1.800 κατασκευαστές και σχεδιαστές από 58 χώρες, κυνήγησαν την πολυπόθητη και αναγνωρισμένη σφραγίδα ποιότητας Reddot. 4.515 προϊόντα έπρεπε να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε από 30 διεθνείς ειδικούς εμπειρογνώμονες. Όπως πάντα, δοκίμασαν και αξιολόγησαν επί-τόπου όλα τα προϊόντα, στο Έσσεν της Γερμανίας. Όλα ήταν κορυφαίας ποιότητας, πράγμα που έκανε πολύ δύσκολη τη δουλειά των κριτών. Στο τέλος, μόνο οι καλύτεροι από τους κορυφαίας κλάσης διαγωνιζόμενους μπόρεσαν να επικρατήσουν. Η Ελληνική DNA® High Performance Filters ήταν ανάμεσά τους!
Από το 1955, όταν ξεκίνησε ο διαγωνισμός Red Dot Design, είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που βραβεύεται μια εταιρεία κατασκευής φίλτρων υψηλής απόδοσης με αυτό το σημαντικό βραβείο!
Η DNA® High Performance Filters με τον κο Ντίνο Νικολαΐδη, Ιδρυτή, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Σχεδιαστή του προϊόντος είναι οι πρώτοι που κατακτούν αυτή την κορυφαία θέση σε όλο τον κόσμο!
Η απονομή έγινε στις 2 Ιουλίου, στην αίθουσα Aalto-Theater τού Έσσεν Γερμανίας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε το ίδιο απόγευμα στο Design Zentrum Nordrhein Westfalen, το Red Dot Design Museum στο Έσσεν Γερμανίας.

Δηλώσεις του κου Νικολαϊδη

 

Ο κος Νικολαΐδης σχολιάζει: « Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που κερδίζω αυτό το διεθνούς κύρους βραβείο Red Dot. Η απόλυτη και συνεχόμενη αφοσίωση στην υψηλή ποιότητα και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, απέδειξε ότι μια Ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας μπορεί να επικρατήσει ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου και να ηγηθεί στον χώρο της βιομηχανίας με τα προϊόντα της, και μάλιστα σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τη χώρα μας.  
Το «DNA Φιλτροκούτι Στάδιο 3-MK3» ( “DNA Stage 3 MK3 Air Box Kit”) της DNA®, είναι ένα εξαιρετικά καινοτόμο προϊόν υψηλής τεχνολογίας. Είναι κατασκευασμένο (σκαλισμένο) εξ’ ολοκλήρου από «Μασίφ κράμα αλουμινίου», αυξάνει θεαματικά την απόδοση της μοτοσυκλέτας και εκπροσωπεί απόλυτα την φιλοσοφία της εταιρείας μας, που έχει στόχο να διεγείρει τις αισθήσεις τού χρήστη/αναβάτη. Αποτελεί το τέλειο και χαρακτηριστικότερο δείγμα της αφοσιωμένης μας επιμονής στην τελειότητα που εφαρμόζουμε σε κάθε ένα από τα προϊόντα μας. Τώρα, με τη σφραγίδα ποιότητας Red Dot, το προϊόν αυτό μετατρέπεται σε επιθυμητό αντικείμενο πάθους».

Δηλώσεις του Dr. Peter Zec

Ο Καθηγητής Dr. Peter Zec, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των βραβείων Red Dot Design Award, αναφέρθηκε στην υψηλότατο επίπεδο του διαγωνισμού: «Αυτή τη χρονιά, τα πιο διακεκριμένα προϊόντα όλων των κατηγοριών της διεθνούς βιομηχανίας, δεν αντιμετώπισαν μόνο τον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους, αλλά και την αυστηρή ματιά της κριτικής επιτροπής. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες εξέτασαν, δοκίμασαν και αξιολόγησαν την κάθε μια συμμετοχή ξεχωριστά, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα. Με τις επιδόσεις τους, οι βραβευθέντες παρουσίασαν όχι μόνο μια εξαιρετική ποιότητα σχεδιασμού, αλλά επίσης απέδειξαν ότι ο σχεδιασμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των καινοτόμων λύσεων τού προϊόντος. Σε αυτό το υψηλό επίπεδο, οι νικητές είναι σε θέση να αυξήσουν το δυναμικό τους για την επιτυχία στην αγορά, χρησιμοποιώντας το βραβείο σχεδιασμού».

Η παρουσίαση του βραβευμένου προϊόντος της DNA, «DNA Φιλτροκούτι Στάδιο 3-MK3» (“DNA Stage 3 MK3 Air Box Kit”) περιλαμβάνεται στην ετήσια έκδοση “Red Dot Design Year Book 2012-2013” που παρουσιάστηκε στο μουσείο Red Dot Design Museum της Γερμανίας. Επίσης θα εκτίθεται στα Red Dot Design Museum της Γερμανίας & Σιγκαπούρης, και θα παρουσιάζεται στην Red Dot Online exhibition για ένα χρόνο από την ημέρα της εκδήλωσης απονομής τού βραβείου.

Το Φιλτροκούτι DNA® Στάδιο 3 - MK3


Είναι σχεδιασμένο για τη σειρά μοτοσυκλετών KTM 990 (The DNA® Stage 3 Air Box Kit for KTM990 series.) KTM LC8 / SUPERDUKE / ADVENTURE / SUPERMOTO / SMR

Σχεδιασμένο για καθημερινή και αγωνιστική χρήση, δρόμου και εκτός δρόμου. Extreme air flow, Διπλάσια ροή αέρος σε σχέση με το εργοστασιακό φιλτροκουτι. Δίνει αύξηση ροπής και ιπποδύναμης, είναι πιστοποιημένο στο δυναμόμετρο.
Με συντελεστή κατακράτησης, ISO 5011, 98-99% για τέλεια προστασία του κινητήρα.Περιλαμβάνει 2 φίλτρα υψηλής απόδοσης DNA ειδικά σχεδιασμένα για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Σχεδιασμένο να δεχτεί τον εργοστασιακό σένσορα θερμοκρασίας και την εξαέρωση του κάρτερ χωρίς καμία μετατροπή. Περιλαμβάνει και ειδική τάπα για την κατάργηση του SAS. Κατεργασμένο με τεχνολογία “CNC machine to CAD” από κράμα αλουμινίου. Φινιρισμένο με ανοδίωση σε 4 ελκυστικά  χρώματα. Παραδίδεται έτοιμο για τοποθέτηση, με όλες της απαραίτητες οδηγίες και εργαλεία.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 10:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon