.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 07:20

Κ.Ο.Κ. – Αυστηρές αλλαγές στις ποινές και στις εξετάσεις, καταργείται η «τιμωρία» του οχήματος

Αυστηρές είναι οι αλλαγές στα προσεχώς του Υπουργείου Μεταφορών για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, «στόχος δεν είναι οι ποινές να έχουν απλώς έναν τυφλό τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών. Γι’ αυτό και οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητα της κάθε παράβασης.

Στο πλαίσιο αυτό μία σημαντική αλλαγή είναι ότι οι ποινές θα αφορούν κυρίως στον οδηγό κι όχι το όχημα. Δηλαδή, θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και λοιπά, και όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας ή πινακίδας. Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο».

Εντωμεταξύ, ένα «φλέγον» ζήτημα για το Υπουργείο, φαίνεται πως είναι και η παράνομη στάθμευση, μιας και δυσχεραίνει την κυκλοφορία, ενώ καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις των ΑμεΑ, με το νέο Κ.Ο.Κ. να προβλέπει «τσουχτερά» διοικητικά πρόστιμα σε όσους αφήνουν τα οχήματα τους όπου βρουν.

Ακόμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, οι ποινές θα γίνουν αυστηρότερες για τις επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις, καταλήγοντας στα εξής: «Το λάθος που κάνουμε είναι ότι διδάσκουν οι γονείς τα παιδιά πως να χειρίζονται το αυτοκίνητο. Το πρόβλημα δεν είναι ο χειρισμός του αυτοκινήτου, το πρόβλημα είναι να μάθει ο νέος να οδηγεί και αυτή είναι η δουλειά των εκπαιδευτών οδήγησης. Έτσι, το νέο σύστημα αξιολόγησης των υποψήφιων οδηγών δίνει έμφαση και στην εκπαίδευση, ώστε να παράγει καλύτερους οδηγούς».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 07:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon