.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 09:56

Honda - Ανάκληση στα Africa Twin DCT 20/21 λόγω σφάλματος στην ECU

Με την είδηση να έρχεται από την Αμερική, τα Honda CRF1100 Africa Twins ανακαλούνται σύμφωνα με την εκεί Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) λόγω βλάβης στη μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECU).

Η εν λόγω βλάβη, κάνει το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) της μοτοσυκλέτας να σταματάει τον κινητήρα, προκαλώντας απώλεια ισχύος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

Η ανάκληση εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και αποδίδεται σε σφάλμα λογισμικού. Έως και 1.561 μονάδες επηρεάζονται από την ανάκληση στο πλαίσιο της American Honda Motor Co. και αφορά μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2020 και 2021. Σύμφωνα με τη NHTSA, «Ένα σφάλμα λογισμικού στη μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECU), μπορεί να αποσυνδέσει την επικοινωνία του δικτύου του ελεγκτή (CAN) και να απελευθερώσει τον συμπλέκτη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ακινητοποίηση του κινητήρα ή απώλεια ισχύος μετάδοσης κίνησης».

Οι ιδιοκτήτες του Africa Twin ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τυχαία σβησίματα λόγω του σφάλματος λογισμικού. Ενώ είναι σε στάση, το DCT θα μπορούσε απλώς να εμπλακεί με τον συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας και να τραντάξει προς τα εμπρός, προκαλώντας το σταμάτημα του κινητήρα που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πτώση και αυτό είναι το λιγότερο σε σύγκριση με αυτό που μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα εάν η ECU παρουσιάσει σφάλμα ενώ η μοτοσυκλέτα κινείται.

Το παραπάνω ζήτημα λογισμικού επαναλαμβάνουμε πως έρχεται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με τους ιδιοκτήτες να ειδοποιούνται έως τις 31 Οκτωβρίου 2022 για τη προφανώς δωρεάν λύση του προβλήματος, μέσω update στην ECU της μοτοσυκλέτας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon