.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 19:48

E-Bikes: Φτάνουμε στην εποχή των ηλεκτροκινητήρων «ανοικτής πλατφόρμας»

Η ιταλική Trackting συνεργάζεται με την OLI προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της εντελώς tailor made αστικής μικροκινητικότητας, αρχής γενομένης με τα e-bikes.

Η Trackting ασχολείται με την εξέλιξη λογισμικών αυτοκινητών, μοτοσυκλετών, ηλεκτρικών οχημάτων κτλ, ενώ η OLI κατασκευάζει μηχανικά σύνολα ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η σύμπραξη των δυο εταιρειών φέρνει ηλεκτρικούς καρπούς που δίνουν μεγάλη ελευθερία στο πως θα χρησιμοποιήσει ο χρήστης το τελικό προϊόν.

Πιο συγκεκριμένα, χάρη στην τεχνολογία της Trackting, οι κινητήρες της OLI μπορούν να διαμορφωθούν και να συνδυάσουν τις απαιτήσεις του κάθε κατασκευαστή. Αυτό διευκολύνει ορισμένες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων να αναπτύξουν συγκεκριμένες εφαρμογές για κινητά που εμφανίζουν τις ζωτικές πληροφορίες του ποδηλάτου, όπως τη φόρτιση της μπαταρίας, τα οδηγικά προγράμματα και την αυτονομία.

Για παράδειγμα, μπορεί να βελτιστοποιηθεί η χρήση των cargo ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς μπορούν να ενσωματωθούν δεδομένα GPS και εμβέλειας μπαταρίας υπολογίζοντας τις βέλτιστες διαδρομές.

Ουσιαστικά, η λύση της Trackting έχει δημιουργήσει ένα προϊόν ανοιχτού κώδικα για κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων. Χτισμένοι στη βάση του ηλεκτροκινητήρα της OLI, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ποδηλάτων μπορούν να γράψουν τον δικό τους κώδικα πάνω από αυτόν του Trackting, επιτρέποντάς τους να παρέχουν ακριβώς αυτό που αναζητά η καταναλωτική βάση τους, καθώς και να κυκλοφορούν ενημερώσεις βάσει αναγκών σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή.

Επιπλέον, αυτό μεταφράζεται σε μειωμένο κόστος παραγωγής και τελικά πιο ανταγωνιστική τιμή που μεταφέρεται στον τελικό χρήστη. Ποιος ξέρει, ίσως αυτή η εξέλιξη της τεχνολογίας να συμβάλλει και στους ηλεκτροκινητήρες των μελλοντικών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με το δίτροχο μας να αποφασίζει τη «χαρτογράφηση» του βάση των αναγκών μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon