.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 18:22

InMotion V13 Challenger – Το μονόκυκλο των 140χλμ/ώρα!

Πολλές φορές οι ηλεκτρικές μορφές της αστικής μικροκινητικότητας κρύβουν εκπλήξεις και η InMotion έχει μια από αυτές.

Ανάμεσα στα ηλεκτρικά scooter, ποδήλατα και πατίνια, υπάρχουν και τα μονόκυκλα. Όπως είναι αναμενόμενο, ο ένας τροχός σημαίνει και ένας «αναβάτης», με τη λέξη να έχει σχετική έννοια. Και πάλι όμως η ισορροπία χρειάζεται.
Το θέμα μας εδώ είναι πως όπως και στα ηλεκτρικά πατίνια έχουμε δει τα νούμερα των επιδόσεων να ξεφεύγουν, έτσι και στα ηλεκτρικά μονόκυκλα οι αριθμοί μπορούν να χάσουν τη «λογική» τους.

Όποια λογική έχει απομείνει δηλαδή στην περίπτωση του V13 Challenger της InMotion. Ο ηλεκτροκινητήρας των 126V, των 4,5kW (6 ίππων!) συνεχούς ισχύος και των 10kW (13,3 ίππων!!) στην κορυφή της απόδοσης του, έχει επίσης εξωφρενική ροπή στα 300Nm! Έτσι, μπορεί να αγγίξει την τελική ταχύτητα της τάξης των 140χλμ/ώρα!

v13b.jpg

Αυτή έστω είναι η ταχύτητα που μπορεί να πιάσει ο τροχός των 22’’ όταν το μονόκυκλο είναι στον αέρα δίχως φορτίο, με την πραγματική τελική να είναι κοντά στα 100χλμ/ώρα. Προφανώς οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί για όχημα του ενός τροχού, με την ανάρτηση του V13 να έχει διαδρομή 90χλστ. προς αποφυγήν της απογείωσης στην πρώτη λακκούβα.

Το ιδιαίτερο αυτό όχημα δε στερείται ηλεκτρονικών καλουδιών, όπως η οθόνη που επιτρέπει την επιλογή των προγραμμάτων «οδήγησης» αλλά τις θύρες USB που μπορούν να το μετατρέψουν σε ένα.. powerbank των 50 κιλών και των 4.600 δολαρίων! Για όσο ζήσει ο κάτοχος του δηλαδή!..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon