.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 09:28

Mahle – Εξελίσσει νέους και καλύτερους ηλεκτροκινητήρες

Ένα σύστημα ψύξης μέσω λαδιού υπόσχεται σταθερή απόδοση της τάξης του 90% από τους ηλεκτροκινητήρες και το όνομα αυτού SCT.

Η Mahle, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξαρτημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, δραστηριοποιείται και στο χώρο των ηλεκτροκινητήρων. Των ηλεκτροκινητήρων που όπως έχουμε δει κερδίζουν συνεχώς έδαφος έναντι εκείνων εσωτερικής εκείνης καύσης, χάρη στην άμεση ροπή και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι όλα ρόδινα για τα ηλεκτρικά μοτέρ, καθώς -μεταξύ άλλων- η απόδοση τους αντίθετα από εκείνη των θερμικών κινητήρων, μεταβάλλεται από παράγοντες όπως η ισχύς της μπαταρίας αλλά και η θερμοκρασία.

Κάπου εδώ έρχεται η Mahle, με τον λεγόμενο κινητήρα SCT (Superior Continuous Torque). Ο συμπαγής ηλεκτροκινητήρας των Γερμανών, έρχεται να αντιμετωπίσει άλλη μια παθογένεια της οικογένειας του, αυτή της ονομαστικής και της μέγιστης απόδοσης. Η μέγιστη όμως απόδοση των ηλεκτροκινητήρων είναι μη επιτεύξιμη όταν πέφτει η μπαταρία, ή όταν υπερθερμαίνονται.

Mahle1.jpg

Η λύση στο πρόβλημα, έχει τη μορφή ενός εσωτερικού συστήματος ψύξης λαδιού που περιβάλλει το μοτέρ και αξιοποιεί τη φυγόκεντρο του δύναμη, όντας μέρος της κατασκευής. Το συμπαγές του πράγματος, κατά τη Mahle πάντα, δίνει την ελευθερία στους σχεδιαστές οχημάτων –και δη μοτοσυκλετών, με το μείζον χωροταξικό πρόβλημα- για μεγαλύτερες μπαταρίες άρα και αυτονομία.

Όλα αυτά, ενώ η ισχύς του γερμανικού ηλεκτροκινητήρα διατηρεί σταθερή απόδοση της τάξης του 90%, προσφέροντας παράλληλα της συνέπειας και αντοχή στο χρόνο. Με βασικούς αποδέκτες του εν λόγω ηλεκτροκινητήρα βαριά, κατασκευαστικά μηχανήματα, μένει να δούμε αν μια πιο μικρή εκδοχή του βρει το δρόμο για τον κόσμο και των 2 τροχών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon