.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 09:08

Μια Harley-Davidson από ένα «φανταστικό» μέλλον

Πολλές φορές η εικόνα του μέλλοντος έρχεται από το παρελθόν, ή τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με την έμπνευση ενός σχεδιαστή από την Taiwan.

O Yan-Xuan Lai λοιπόν, ένας φοιτητής βιομηχανικού design στο πανεπιστήμιο της Taipei, αντί να φανταστεί το μέλλον κοιτώντας τις διαστημικές, φουτουριστικές γραμμές που είναι τάση της εποχής, έκανε το αντίθετο. Πηγαίνοντας «πίσω» σχεδόν 100 χρόνια, στις ατμοκίνητες ταχείες του 1930, δημιούργησε ένα concept που συνδυάζει την εν λόγω εποχή και αισθητική με την σχεδιαστική ταυτότητα της Harley-Davidson.

hdstrrm1.jpg

Με στοιχεία Cruiser αλλά και Streetfigher –όπως το αποκαλεί ο ίδιος ο δημιουργός- το concept χαρακτηρίζεται από μεγάλους, μεταλλικούς όγκους με επιβλητικές γραμμές που ξεκινούν από τον τετραγωνισμένο εμπρός προβολέα, μέχρι τη μίνιμαλ σέλα του ενός. Η απόσταση μεταξύ των τροχών είναι μεγάλη, ενώ το χαμηλό ύψος παραπέμπει σε πιο επιθετική οδήγηση.

hdstrrm2.jpg

Αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο δε, είναι ο εμφανώς εκτεθειμένος κινητήρας ο οποίος –πάλι κόντρα στο ρεύμα των σχεδιαστικών τάσεων- είναι V-twin αντί για ηλεκτρικός, ενώ εντυπωσιακό είναι και το μπροστινό σύστημα με το hub steering έναντι των συμβατικών τηλεσκοπικών καλαμιών.

Για το τέλος, η μαύρη αλήθεια πως κάτι τέτοιο δεν θα δούμε εύκολα στους δρόμους. Κάτι η τεχνολογία, κάτι το κόστος των επιλογών του Yan-Xuan, δε θέλει και πολύ να καταλάβουμε πως η αγορά κοιτάζει αλλού. Ή μήπως η μοτοσυκλέτα -με τη ρομαντική έννοια- έχει πολλά χρόνια μπροστά της;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon