.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 19:45

Μένεις πολλή ώρα στο βενζινάδικο; Το πληρώνεις.

Η είδηση έρχεται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο οι «εμπλεκόμενοι» δείχνουν πως το θέμα θα μπορούσε να γενικευτεί.

Η παραμονή για πάνω από 30 λεπτά σε βενζινάδικα, επέφερε «πρόστιμα» σε οδηγούς που έμειναν «παραπάνω από όσο έπρεπε», με το γεγονός να αφορά λίγα και συγκεκριμένα πρατήρια του εξωτερικού.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη Βρετανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών, υπάρχουν αναφορές πως η BP και η Shell συνδέονται όχι μόνο με οικονομικές επιβαρύνσεις και περιορισμούς στάθμευσης, αλλά και με το χρονικό όριο των 30 λεπτών, προτού μεσολαβήσουν χρεώσεις από ιδιωτικές εταιρείες στάθμευσης.

Αυτό που συμβαίνει, είναι μια πολύ «διακριτική», αν όχι δυσδιάκριτη συνήθως επιγραφή, που συνεπάγεται χρέωση από εταιρία στάθμευσης στο χώρο του πρατηρίου. Αν δεν τη δεις, πληρώνεις. Η εν λόγω ομοσπονδία καταγγέλλει πως όχι μόνο περιορίζονται οι χώροι στάθμευσης, αλλά ταυτόχρονα οι χρεώσεις δεν είναι καν εμφανείς.

Με φόντο τον ηλεκτρικό ορίζοντα του 2035, προκύπτει και το ερώτημα το ποιος θα φορτίζει που και για πόσο, με την κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων να έχει ξεκινήσει, δίχως το σχετικό υποστηρικτικό δίκτυο να είναι στο ίδιο επίπεδο.

Είπαμε, τα παραπάνω δε μας αφορούν άμεσα, συμβαίνουν ωστόσο στην παγκόσμια γειτονιά και με τις εταιρείες καυσίμων να μην αστειεύονται, τίποτα δεν είναι –δυστυχώς- απίθανο.

Φωτογραφία: Davide Reina

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon