.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 11:19

Basalt e-Bike - Λειτουργεί και ως σταθμός ενέργειας!

Η τελευταία δημιουργία της Mokwheel με έδρα την Καλιφόρνια, ονομάζεται Basalt, και είναι ένα e-bike που είναι κάτι περισσότερο από ένα συνηθισμένο ηλεκτρικό ποδήλατο.

Η Mokwheel σκέφτηκε ότι εφόσον διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια, καλό είναι να μπορεί να την διαθέτει για φόρτιση σε ότι χρειαστεί.
Το Basalt διατίθεται με τροχούς 26 ιντσών με ελαστικά πλάτους 4 ιντσών σε αλουμινένιους τροχούς, έτοιμο να οδηγηθεί σε κάθε είδους έδαφος. Οι αναρτήσεις του αφορούν σε ένα συμβατικό μπροστινό σύστημα μίας πλάκας με διαδρομή 110 χιλιοστών, ενώ πίσω δεν διαθέτει ανάρτηση.

Βασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο το οποίο μπορεί να μεταφέρει 181 κιλά, ενώ είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα 750 W που παράγει 85Nm ροπής δίνοντας τελική ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Όσον αφορά στην αυτονομία, η μπαταρία 48V / 960Wh / 20Ah είναι επιλεγμένη για 136 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Διαφέροντας από ένα κλασικό ποδήλατο, διαθέτει μία οθόνη LED η οποία παρέχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες.
Το Mokwheel Basalt είναι εξοπλισμένο με έναν μοναδικό μετατροπέα που σας επιτρέπει να φορτίζετε μια σειρά από gadget εν κινήσει, όπως κάμερες, τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φώτα, και πολλά άλλα, με μέγιστη ισχύ εξόδου 1.000 W και πολλές διεπαφές, όπως έξοδο USB-C και DC. Είναι επίσης συμβατό με ηλιακούς συλλέκτες που κυμαίνονται από 18 έως 48v.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό χρηματοδότηση ενώ δεν έχει ακόμη καθοριστεί μια σταθερή τιμή, αλλά δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τα 2.000 δολάρια στην Αμερική.
Ωστόσο, εκτός από όμορφο e-bike, δείχνει να εκμεταλλεύεται με σωστό τρόπο την ενέργεια και να την προσφέρει σε ότι χρειαστεί. Μία πολύ ωραία ιδέα που δεν είχαμε δει μέχρι στιγμής, και μοιάζει τόσο απλή.basalt-claims-to-be-the-first-e-bike-that-doubles-as-a-power-station-web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 11:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon