.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 12:41

Yamaha - Τρία βραβεία Red Dot Design Award για το 2022

Δυο μοτοσυκλέτες κι ένα jet-ski έφεραν στη Yamaha τρία βραβεία Red Dot Design Award για το 2022. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι YZF-RF και MT-09 αλλά και το SuperJet της ιαπωνικής φίρμας.

Το 2022 είναι η 11η συνεχόμενη χρονιά που ένα προϊόν Yamaha έχει βραβευτεί στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot Design Award.

Η YZF-R7 εξελίχθηκε ως μια μεσαίας κατηγορίας οικονομική super sport δικύλινδρη εν σειρά πρόταση, με τον γνωστό CP2 κινητήρα των 689 κ.εκ. που έχουμε γνωρίσει από την MT-07. Με ανάποδο πιρούνι, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, κ.α., με αιχμηρή σπορ σχεδίαση, και με τον νέο χαρακτηριστικό προβολέα με τις 2 LED λάμπες, η YZF-R7 στόχο έχει να διευρύνει το σπορ κοινό της εταιρείας με ένα οικονομικά πιο προσιτό μοντέλο.

Η γυμνή MT-09 διαθέτει τον εξελιγμένο τρικύλινδρο κινητήρα των 889 κ.εκ. της Yamaha, ενώ για το 2022 έχει χάσει 4 κιλά, χάρη σε τεχνολογίες όπως οι SPINFORGED τροχοί, το νέο ελαφρύτερο CF αλουμινένιο πλαίσιο, κ.α.. Αξιοσημείωτο είναι και το sound design της MT-09, δηλαδή η σχεδίαση του ήχου του κινητήρα από τους τεχνικούς της Yamaha, που δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση επιτάχυνσης και δύναμης, μέσω του ανεξάρτητου σχεδιασμού και ρύθμισης της εισαγωγής και εξαγωγής του κινητήρα. Και φυσικά πάνω από όλα το νέο design της μοτοσυκλέτας που έχει μια σπαρτιάτικη λειτουργική ομορφιά.

Δίπλα στις 2 μοτοσυκλέτες, βραβεύτηκε και το SuperJet, ένα μονοθέσιο Jet-Ski με όρθια θέση, που το 2022 άλλαξε σχεδιαστικά για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια. Το μοντέλο της Yamaha διαθέτει 4χρονο 3κύλινδρο κινητήρα, και έρχεται εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία για την κατηγορία.

Τα ανεξάρτητα βραβεία Red Dot Design Awards οργανώνονται από το γερμανικό ινστιτούτο σχεδιασμού Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ενώ συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα βραβεία σχεδιασμού του κόσμου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon