.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 09:25

Ένα χρόνο επιχειρησιακής δράσης συμπληρώνουν τα οχήματα οδικής ασφάλειας στον Κηφισό

Στο πλαίσιο των καινοτόμων ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική, συμπεριλαμβάνονται οι περιπολίες των οχημάτων κλειστού τύπου στην κεντρικότερη και πλέον επιβαρυμένη από κυκλοφοριακή άποψη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου, τη λεωφόρο Κηφισού, τα οποία συμπληρώνουν ένα χρόνο επιχειρησιακής δράσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας καταγράφονται 4.5 συμβάντα κατά μέσο όρο καθημερινά από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα εξαιτίας συγκρούσεων, η μηχανικών βλαβών, με συνέπεια να σημειώνονται καθυστερήσεις καθώς σε πολλές περιπτώσεις η αναμονή για οδική βοήθεια διαρκεί από 45 λεπτά έως και 1 ώρα.

Τα Βαν λαμβάνουν θέση πριν από τον τόπο του συμβάντος και μέσω της πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων προειδοποιούν τους οδηγούς εγκαίρως για το περιστατικό, ώστε να μειώσουν ταχύτητα και να έχουν επαυξημένη προσοχή. Στη συνέχεια παρεμβαίνουν για την απομάκρυνση των οχημάτων που έχουν πρόβλημα, παρέχουν βοήθεια στους οδηγούς και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μένει ανοιχτή η λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημερώνουν το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής το οποίο στη συνέχεια ενημερώνει τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς.

Επισημαίνεται πως τα ειδικά βαν είναι στελεχωμένα με καταρτισμένο προσωπικό και είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα.

Μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο και έχει συνδράμει αποτελεσματικά τόσο στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων όσο και στην βοήθεια των χρηστών του οδικού δικτύου που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω βλάβης του οχήματος (μηχανική βλάβη ή κλαταρισμένο λάστιχο ή ακόμη και από έλλειψη καυσίμου) αλλά και σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τα συνεργεία και τους αναδόχους αντίστοιχων έργων της Περιφέρειας Αττικής, τα οχήματα οδικής ασφάλειας συνεισφέρουν αποφασιστικά στην εποπτεία του οδικού δικτύου και στην αποκατάσταση βλαβών και επικινδυνοτήτων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 09:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon