.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 12:13

Bosch - Επένδυση 250 εκατομμυρίων για παραγωγή ημιαγωγών

Η γερμανική εταιρεία επεκτείνει τη γραμμή παραγωγής της για να κατασκευάζει τσιπ.

Με την παγκόσμια βιομηχανία να ταλαιπωρείται από έλλειψη βασικών πρώτων υλών, όπως οι ημιαγωγοί που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (τσιπ), η Bosch αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενισχύσει την παραγωγή της με στόχο να ανεξαρτητοποιηθεί από βασικές προμηθευτικές της αλυσίδες.

Η παραγωγική της μονάδα στο Reutlingen θα αναπτυχθεί με βάση μια επένδυση 250 εκατομμυρίων ευρώ, επεκτείνοντας τους χώρους της κατά 3600 τετραγωνικά μέτρα. Σε αυτά θα στηθεί μια νέα γραμμή παραγωγής με απομονωμένους και αποστειρωμένους χώρους, η οποία αναμένεται να είναι λειτουργική από το 2025.

“Συστηματικά διευρύνουμε την παραγωγική μας ικανότητα για ημιαγωγούς στο Reutlingen,” δήλωσε ο Dr. Stefan Hartung, πρόεδρος του Δ.Σ. της Robert Bosch GmbH. “Αυτή η νέα επένδυση όχι απλώς θα ενισχύσει την ανταγωνιστική μας θέση, αλλά θα ωφελήσει και τους πελάτες μας βοηθώντας να καταπολεμήσουμε την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα των ημιαγωγών.”

Τον Οκτώβριο του 2021 η Bosch είχε ανακοινώσει πως θα επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια μόνο το 2022 για την επέκταση της παραγωγής ημιαγωγών στα εργοστάσια των πόλεων Dresden και Reutlingen στη Γερμανία, καθώς και στην Penang της Μαλαισίας.

Το εργοστάσιο του Reutlingen παράγει ημιαγωγούς για περισσότερα από 50 χρόνια, τόσο για μηχανοκίνητες εφαρμογές, όσο και για άλλα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα, απασχολώντας περίπου 8,000 ανθρώπους στην παραγωγή ημιαγωγών και ηλεκτρονικών συσκευών ελέγχου (ECU), σε διοικητικές υπηρεσίες και στο τμήμα eBike Systems.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 16:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon