.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 16:04

Honda και Kawasaki ανακοινώνουν την Ένωση Ρομποτικών Διανομέων

Ομάδα οκτώ ιαπωνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Honda και Kawasaki, ίδρυσαν Ένωση με αντικείμενο την αυτοματοποίηση της διανομής προϊόντων.

Είναι σημάδι μιας νέας επανάστασης που ήδη έχει ξεκινήσει: τα ρομπότ θα αναλάβουν ρόλο διανομέων και όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί σε ξηρά, αέρα και νερό. Σε ραγδαία ανάπτυξη είναι τα επίγεια, τροχοφόρα ρομπότ διανομής που κινούνται μεταξύ των πεζών και πολλαπλασιάζονται με ταχύτατο ρυθμό στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ, ενώ έχουν εμφανιστεί και σε ευρωπαϊκά κράτη, όπως λ.χ. τα γερμανικά ταχυδρομεία.

Σε αυτό το κλίμα, οκτώ ιαπωνικές εταιρείες συνασπίστηκαν με βασικό στόχο να θεσπίσουν μια βάση προδιαγραφών ασφαλείας και διαδικασιών πιστοποίησης που θα λειτουργήσει ως θεμέλιο για τη μελλοντική ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Τα οκτώ συμβαλλόμενα μέρη είναι τα εξής: Honda Motor, Kawasaki Heavy Industries (όχι δηλαδή η ανεξαρτητοποιημένη Kawasaki Motors), Panasonic, Rakuten Group, ZMP, TIS, Tier IV και Japan Post.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Ένωση Ρομποτικών Διανομέων ανακηρύσσει το 2022 σε “πρώτη χρονιά ρομποτικής διανομής”, καθώς ήδη μέλη της – Rakuten, ΖΜΡ, ιαπωνικά ταχυδρομεία – έχουν θέσει πιλοτικά σε λειτουργία αυτόνομα ρομπότ.

Για τους Ιάπωνες, αυτή η Ένωση δεν έχει άμεσο εμπορικό ενδιαφέρον, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό θεμέλιο πάνω στο οποίο να στηθεί σωστά και με κατάλληλες προδιαγραφές ασφαλείας μια αγορά που αναμένεται να σημειώσει εκρηκτική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, θέτοντας τους όρους και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να ισχύσουν για όλους τους κατασκευαστές τέτοιων ρομπότ.

Η ανακοίνωση κλείνει δηλώνοντας με βεβαιότητα πως τα μέλη της Ένωσης θα αυξηθούν στο μέλλον.

Πηγή: Honda.co.jp / Robot Delivery Association (αμφότερες στα ιαπωνικά)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 17:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon