.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 10:43

Lightning Motorcycle – Εξωτικά μέταλλα για νέα ρεκόρ ταχύτητας

Η Voxan της πήρε τη δόξα, το Νιόβιο θα της την ξαναδώσει.

Για αρκετά χρόνια η αμερικανική Lightning βάσιζε το οικοδόμημα του μάρκετινγκ στο γεγονός πως η LS-218 ήταν και με τη βούλα η ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον πλανήτη μας, βενζινοκίνητων και ηλεκτρικών συμπεριλαμβανομένων.

Αυτό το σημείο αιχμής δέχτηκε ένα πλήγμα όταν η Voxan προσέλαβε τον Max Biaggi για να γράψει ιστορία με τη δική της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, Wattman, καταγράφοντας τον περασμένο Νοέμβριο ούτε λίγο, ούτε πολύ 21 νέα παγκόσμια ρεκόρ σε μια επίσημη διοργάνωση στο Kennedy Space Center στη Φλόριντα (ΗΠΑ).

H Lightning δηλώνει αποφασισμένη να επιστρέψει στα ρεκόρ και να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο της ταχύτερης στον κόσμο, καθώς μπορεί τα σχεδόν 456 km/h που κατάφερε η Voxan με τη Wattman να βγήκαν από ένα streamliner που στήθηκε ειδικά για το ρεκόρ – και όχι βέβαια τη γυμνή έκδοση των 203 hp που είναι εμπορικά διαθέσιμη για το κοινό – μα το πρεστίζ του ρεκόρ είναι αυτό που φέρνει πρωτοσέλιδα.

Στον δρόμο για το ρεκόρ λοιπόν, οι Αμερικανοί προχώρησαν σε μια καινοτόμο σύμπραξη με τη βραζιλιάνικη εταιρεία CBMM, η οποία θεωρείται εκ των παγκόσμιων πρωτοπόρων στην ανάπτυξη προϊόντων με βάση το νιόβιο.

Πρόκειται για ένα μέταλλο με χημικό τύπο Nb, το οποίο δεν βρίσκεται ελεύθερο στη φύση παρά μόνο σε κράματα. Το προσόν του είναι το μικρό βάρος και η Lightning σκοπεύει να ελαφρύνει πολύ τη μοτοσυκλέτα της με αυτό προκειμένου να καταφέρει να πάρει πίσω το ρεκόρ.

Το αν θα τα καταφέρει είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον, καθώς σύντομα οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να επιστρέψουν σε επίσημες διοργανώσεις ρεκόρ ταχύτητας για να διεκδικήσουν την πρωτιά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon