.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 16:19

Ιαπωνική κυβέρνηση - Επιδοτεί την αναγέννηση της βιομηχανίας ημιαγωγών

Όπως γνωρίζετε, βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγουμένου έλλειψη ημιαγωγών, που έχει φρενάρει την παραγωγή μιας τεράστιας γκάμας αγαθών, από smartphone και παιχνιδομηχανές, έως μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, κ.α.. Τώρα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ξεκίνησε πρόγραμμα επιδοτήσεων για να αναστήσει τη βιομηχανία ημιαγωγών, μετά και από την πυρκαγιά που κατέκαψε το εργοστάσιο της ιαπωνικής Renesas.

Μέχρι τη φωτιά της Renesas, η Ιαπωνία έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια παραγωγή ημιαγωγών, και τώρα η κυβέρνηση θέλει να την επαναφέρει στο προσκήνιο.

Το πακέτο επιδοτήσεων περιλαμβάνει κονδύλια για νέα εργοστάσια, ή για επέκταση των ήδη υπαρχόντων, αλλά και κίνητρα για τους υπαλλήλους των εργοστασίων.

Επιπρόσθετα, στις 7 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε η ίδρυση κοινοπραξίας στο Kyushu της Νότιας Ιαπωνίας, για να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού, δημόσιου τομέα και πανεπιστημίων για την επιτάχυνση της εξέλιξης ημιαγωγών επόμενης γενιάς.

Στην καρδιά της προσπάθειας της ιαπωνικής κυβέρνησης βρίσκεται μια επιδότηση 3+ δισεκατομμυρίων ευρώ που θα καλύψει το μισό κόστος της δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου ημιαγωγών στο Kyushu. Το εργοστάσιο αυτό θα διευθύνεται από κοινού από τις Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) και μια θυγατρική της Sony Group Corp.

Ένας όρος για να λάβει κάθε νέο εργοστάσιο την επιδότηση είναι η υπόσχεση της συνεχούς λειτουργίας του για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον.

Παράλληλα, οι εταιρείες που θα λάβουν την επιδότηση θα πρέπει να είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή αν αναμένεται νέα κρίση λόγω της έλλειψης σπάνιων γαιών.

Μην περιμένετε πάντως άμεση ανακούφιση της αγοράς, καθώς το εργοστάσιο της TSMC αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024.

Μέχρι τότε, οπλιστείτε με υπομονή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon