.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 15:30

Σε δημοπρασία το Honda SL350 του John Wayne

Ο οίκος Sotheby’s βγάζει σε δημοπρασία μια Honda SL350 του 1971, της οποίας πρώην ιδιοκτήτης ήταν ο θρυλικός ηθοποιός John Wayne.

Ο “σκληρός” των western ταινιών John Wayne μεγάλωσε γενιές και γενιές φαν της μεγάλης αλλά και μικρής οθόνης, ενώ παρόλο που τον έχουμε συνηθίσει καβάλα σε κάποιο άλογο, εκείνος ήταν φαν και της μοτοσυκλέτας.

Μια από τις φωτογραφίες του ανοίγματος δείχνει τον “Duke”, όπως ήταν και το παρατσούκλι του, ντυμένο καουμπόι, καβάλα σε ένα Honda SL350, το έτος 1971, στα γυρίσματα της ταινίας Big Jake.

Η ιστορία λέει πως ίσως ο John Wayne να χρησιμοποιούσε το SL350 της τότε φωτογραφίας για τις ανάγκες των μετακινήσεων του στα γυρίσματα του Big Jake στην έρημος του Μεξικού.

Η μοτοσυκλέτα βασιζόταν στο CB350, το οποίο “ανάστησε” πρόσφατα η Honda στην αγορά της Ινδίας, ενώ ήταν από τις πρώτες On-Off μοτοσυκλέτες της ιστορίας, με ολοκληρωμένο χαρακτήρα διπλής χρήσης (βλ. μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, ψηλό φτερό, ψηλό τιμόνι, ελαστικά διπλής χρήσης και τελικό εξάτμισης με κλίση προς τα πάνω) και δικύλινδρο κινητήρα 326 κ.εκ..

Κι όπως φαίνεται, η εμπειρία του Wayne με το SL350 στα γυρίσματα του Big Jake στάθηκε καθοριστική για να αγοράσει ο ηθοποιός ένα ίδιο μοντέλο, το μοντέλο της δημοπρασίας.

Μαζί με τη μοτοσυκλέτα ο αγοραστής θα λάβει και τα επίσημα χαρτιά ιδιοκτησίας του John Wayne, που αναφέρουν ως ημερομηνίας αγοράς την 21η Δεκεμβρίου του 1971, από την American Honda Motor Co..

To συγκεκριμένο SL350 έχει αναπαλαιωθεί με αυθεντικό τρόπο, ενώ η τιμή που αναμένεται να πιάσει στη δημοπρασία που θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου 2022 στην Αριζόνα, κυμαίνεται από τα 55.000 - 70.000 ευρώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon