.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 10:03

Piaggio-Zongshen G150S – Νέος κινητήρας

Η συνεργασία των δύο γιγάντων φέρνει ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ για σκούτερ.

Η Piaggio έχει βρει μια σταθερή και ικανότατη συνεργάτιδα στο πρόσωπο της κινεζικής Zongshen, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση στην αγορά της Κίνας και ευρύτερα της Ασίας - στα πλαίσια της οποίας έχουμε δει εντυπωσιακές προτάσεις, όπως το πρωτότυπο Zongshen Cyclone RA9 Concept με τον V2 κινητήρα των Shiver και Dorsoduro στα 987 cc.

Ο νέος κινητήρας που παρουσιάστηκε στην Κίνα ωστόσο απέχει παρασάγγας από τον μεγάλο δικύλινδρο των 112 ίππων και αφορά μια μονάδα που προορίζεται για καθημερινά σκούτερ.

Με χωρητικότητα 150 cc και απόδοση 15.5 hp και 1.5 kgm, ο τετράχρονος μονοκύλινδρος G150S με τον ένα εκκεντροφόρο και τετραβάλβιδη κεφαλή έρχεται να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στα Honda PCX και Yamaha NMAX, εξοπλισμένο με σύστημα start-stop.

Είμαστε σε αναμονή για τα πρώτα μοντέλα που θα χτιστούν πάνω στον ίδιο κινητήρα, καθώς και να δούμε ποια από αυτά θα αφορούν τη γκάμα της Piaggio και τις ευρωπαϊκές αγορές. Αν υπάρχει μέλλον προς δυσμάς γι’ αυτή τη μονάδα, εύλογα θα πρέπει να περιμένουμε και μια έκδοση 125 cc για την κατηγορία διπλωμάτων οδήγησης Α1.

Πηγή: Mega Chinamotor

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 10:10

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon