.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 13:45

Brembo – Ηγέτιδα στους αγώνες μοτοσυκλέτας με 62 παγκόσμια πρωταθλήματα το 2021

[Δελτίο Τύπου Brembo]

Με αγωνιστική ιστορία που ξεπερνά τα 47 χρόνια, η Brembo θεωρείται δικαίως παγκόσμια ηγέτιδα στον χώρο των συστημάτων πέδησης, θέση που επιβεβαιώνεται με τα επιτεύγματά της το 2021.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Μπέργκαμο της Ιταλίας δεν είχε ξανά μια τόσο πετυχημένη χρονιά στην ιστορία της, καταφέρνοντας να εξοπλίσει μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα που οδήγησαν σε 62 κερδισμένα παγκόσμια πρωταθλήματα φέτος, για ένα σύνολο που ξεπέρασε τους 500 τίτλους συνολικά.

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε σε όλα αυτά τα χρόνια περνά σταδιακά και στον δρόμο μέσα από τα εργαστήρια της Brembo. Αυτή η προσέγγιση έχει αναδείξει την ιταλική εταιρεία σε βασικό προμηθευτή ΟΕΜ συστημάτων φρένων για οχήματα με δύο ή τέσσερεις τροχούς.

Η κατάκτηση των τίτλων σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνει και εταιρείες που ανήκουν στον Όμιλο Brembo, όπως οι Marchesini και AP Racing, αλλά και δύο ακόμη εταιρείες που αποκτήθηκαν πρόσφατα: SBS Friction και J.Juan.

Στο MotoGP η Brembo εξόπλισε για 6η συνεχόμενη χρονιά και τους 30 αναβάτες που έτρεξαν έστω και ένα Grand Prix μέσα στο 2021. Συνολικά στην ιστορία της η εταιρεία μετρά πάνω από 500 νίκες μόνο στη μεγάλη κατηγορία – δίχρονα GP500 και τετράχρονα MotoGP.

Πρόκειται για ένα απίστευτο σερί που ξεκίνησε το 1995, καθώς από τότε όλοι οι νικητές αγώνων φορούν φρένα της Brembo. Από το 2002 που εισήχθη η κατηγορία MotoGP, όλα τα 347 GP που έχουν γίνει κερδήθηκαν από μοτοσυκλέτες με Brembo, ενώ άλλες 185 νίκες από το 1976 ως το 2001 προστίθενται στο εντυπωσιακό άθροισμα.

Τα 33 πρωταθλήματα Αναβατών και 34 πρωταθλήματα Κατασκευαστών υπογραμμίζουν την κυριαρχία της Brembo στο κορυφαίο επίπεδο ασφάλτινων αγώνων μοτοσυκλέτας.

Εκτός του MotoGP, η Brembo προσέθεσε νέους τίτλους και νίκες στο βιογραφικό της από μοτοσυκλέτες άλλων ασφάλτινων κατηγοριών, όπως Moto2, Moto3 και WorldSBK (και με τις ζάντες της Marchesini).

Ανάλογα, στη Formula 1 και τα 22 φετινά Grand Prix κερδήθηκαν από μονοθέσια με εξαρτήματα της Brembo, για ένα σύνολο 463 νικών σε 807 Grand Prix από το 1975. Αυτές αναλογούν σε συνολικά 27 πρωταθλήματα Οδηγών και 31 Κατασκευαστών.

Στον χώρο των ηλεκτροκίνητων αγώνων η Brembo πρωταγωνιστεί ως αποκλειστική προμηθεύτρια φρένων στις 18 Energica Ego Corsa του Παγκοσμίου Κυπέλλου MotoE, καθώς και στα 24 ηλεκτρικά Gen 2 μονοθέσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula E.

Εκτός των προαναφερθέντων λαοπρόβλητων πρωταθλημάτων, η Brembo έβαλε το χεράκι της σε πληθώρα τίτλων σε πολλές άλλες αγωνιστικές κλάσεις όπως MXGP, Enduro, Trial, EWC, WEC, GT, NASCAR, IndyCar, IMSA, DTM, Formula 2, Formula 3, WTCR, WRC και άλλες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon