.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 15:07

Royal Enfield - Συλλεκτική σειρά κρανών περιορισμένης παραγωγής

Η Royal Enfield ξεκίνησε να παρουσιάζει μια συλλεκτική σειρά 12 κρανών περιορισμένης παραγωγής, για να γιορτάσει την 120η επέτειο της εταιρείας, με κάθε σχέδιο να αποτίει φόρο τιμής σε μια από τις 12 πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της εταιρείας, και να κυκλοφορεί σε μόλις 120 αντίτυπα.

Κάθε εβδομάδα, και για τις επόμενες 6 εβδομάδες, η Royal Enfield θα παρουσιάζει 2 νέα σχέδια στη συγκεκριμένη σειρά, τη Δευτέρα και την Τετάρτη, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσω του e-shop της εταιρείας το Σάββατο και την Κυριακή.

Στο πακέτο, μαζί με το αριθμημένο και βαμμένο στο χέρι (!) κράνος, περιλαμβάνεται και μια καρτ-ποστάλ με την ιστορία πίσω από την έμπνευση του κάθε σχεδίου.

Το πρώτο κράνος είναι ένα κράνος τύπου jet, που αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη μοτοσυκλέτα που παρουσίασε η Royal Enfield στην ιστορία της, στο σαλόνι Stanley Cycle Show του Λονδίνου. Με κινητήρα 1 ½ ίππου και με μετάδοση με ιμάντα, ήταν η σταγόνα από την οποία ξεπήδησε η πρώτην βρετανική και νυν ινδική φίρμα.

Το δεύτερο κράνος είναι full face, και εμπνέεται από τα πρώτα χρόνια αγωνιστικής εμπλοκής και από τις πρώτες επιτυχίες των δικύλινδρων μοτοσυκλετών της Enfield, στα event των Brooklands και Isle of Man TT.

Σε μια εποχή που η αξιοπιστία ήταν το ίδιο σημαντική όσο και η ταχύτητα, θρύλοι των αγώνων όπως ο Bert Colver πήραν ιστορικές νίκες με μοτοσυκλέτες της Royal Enfield. Το ελαφρύ V2 Model 140 με απόδοση 2 ¼ ίππων, με κατανάλωση 42,5 χλμ/λίτρο ήταν από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της εταιρείας.

Δυστυχώς από ότι καταλαβαίνουμε τα συλλεκτικά κράνη μπορούν να αποσταλούν μόνο στην Ινδία και όχι στον υπόλοιπο κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του e-shop για τα 12 συλλεκτικά κράνη, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 17:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon