.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 16:12

Harley-Davidson's S1 MOSH/TRIBUTE - Επιτέλους το Number One ebike στην παραγωγή!

Όταν η Harley-Davidson είχε ανακοινώσει την ίδρυση της εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων Serial 1, είχε εντυπωσιάσει άπαντες με το Number One concept, που στη συνέχεια όμως… δεν έβγαλε στην παραγωγή, με τα υπόλοιπα e-bikes της να δείχνουν βαρετά μπροστά του. Παίρνοντας υπόψη της τα παράπονα, η αμερικάνικη εταιρεία βγάζει τώρα και το Number One σε -περιορισμένη- παραγωγή.

Στη μορφή παραγωγής το ποδήλατο ονομάζεται S1 MOSH/TRIBUTE, και όπως και το Number One βασίζεται στην πρώτη μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson.

Η βάση του ποδηλάτου προέρχεται από το μοντέλο MOSH/CITY, με κινητήρα 250W (0.33 Hp), που βοηθά τον ποδηλάτη μέχρι τα 25 χλμ/ώρα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μπαταρία 529Wh είναι ιόντων λιθίου και μπορεί να αφαιρεθεί για εύκολη φόρτιση στο σπίτι ής το γραφείο. Η αυτονομία του S1 MOSH/TRIBUTE ανακοινώνεται στα 56-168 χιλιόμετρα ανάλογα με τη χρήση.

Η τελική μετάδοση γίνεται με carbon ιμάντα, και στα φρένα βρίσκουμε 2 δίσκους, έναν μπροστά κι έναν πίσω στα 203 mm.

Φυσικά εκεί που ξεχωρίζει το ποδήλατο είναι στην αισθητική του, με το γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο, και με τα χοντρά λευκά ελαστικά της Schwalbe -που θα βρωμίσουν στην πρώτη βόλτα, αλλά όπως και να έχει είναι υπέροχα. Οι τροχοί είναι αλουμινένιοι, σε διάσταση 27,5 ίντσες.

Η καφέ σέλα είναι χειροποίητη της κορυφαίας Brooks, ενώ καφέ είναι και τα γκριπ.

Το ποδήλατο έρχεται κομπλέ με LED προβολέα και πίσω φωτιστικά σώματα ενσωματωμένα στο ψαλίδι!

Το βάρος του ποδηλάτου ανακοινώνεται στα 21.9 κιλά.

Μόλις 650 S1 MOSH/TRIBUTE θα κατασκευαστούν, τα μισά διαθέσιμα στις Η.Π.Α. και τα υπόλοιπα στην Ευρώπη, αν και για την ώρα το ποδήλατο υπάρχει ΜΟΝΟ στο αμερικάνικο site, με τιμή 5.999 δολάρια. Οι παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν στο 4ο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 16:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon