.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 12:55

Ινδία - Δεν φοράς κράνος; Δεν σου βάζουμε βενζινη!

Η ιδέα δεν είναι νέα, καθώς διαφορετικά κρατίδια της Ινδίας την εφαρμόζουν περιστασιακά εδώ και 5 περίπου χρόνια, προσπαθώντας να πείσουν με κάθε τρόπο τους αναβάτες να φορέσουν κράνος. Τελικά δουλεύει όμως ο νόμος; Ή μήπως πρόκειται για μέτρο εντυπωσιασμού;

Το νέο αφορά στην πόλη Nashik, του κρατιδίου της Maharastra, όπου οι αρχές αποφάσισαν πως, αρχής γενομένης από τις 15 Αυγούστου 2021, αν ο αναβάτης δεν φορά κράνος, ο πρατηριούχος απαγορεύεται να του βάλει βενζίνη.

Σημειώστε πως στην Nashik έχουν χάσει τη ζωή τους 825 άνθρωποι τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ στα 467 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με δίκυκλο, 397 αναβάτες δεν φορούσαν κράνος.

Στα πρατήρια θα εγκατασταθούν κάμερες CCTV που θα καλύπτουν τις αντλίες, ώστε να μπορεί η αστυνομία να ελέγξει την επιβολή του μέτρου.

Όπως θα δείτε όμως στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν τρόποι να βάλει κανείς βενζίνη, καθώς πολλοί αναβάτες μοιράζονται ένα κράνος για να βάλουν βενζίνη, με τους υπαλλήλους των πρατηρίων να συμβουλεύουν τους αναβάτες να “δανειστούν” ένα κράνος για να εφοδιαστούν με βενζίνη.

Θα δουλέψει συνολικά το μέτρο; Ή θα καταστεί ανενεργό χάρη σε κάποιους επιτήδειους που θα δανείζουν ή θα νοικιάζουν κράνη στους αναβάτες που δεν τα διαθέτουν;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon