.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 12:14

Yamaha - Πατέντες για ενδείξεις στους καθρέπτες!

Σύμφωνα με πατέντες που κατατέθηκαν στην Ιαπωνία, η Yamaha εξελίσσει ένα σύστημα που θα προσθέτει ενδεικτικές λυχνίες πίσω από τα κρύσταλλα των καθρεπτών της μοτοσυκλέτας!

Μπορεί τα αυτοκίνητα να διαθέτουν πλέον τεράστιες TFT οθόνες που σε πολλές περιπτώσεις είναι και αφής, όμως οι μοτοσυκλέτες δομικά δεν μπορούν να εφοδιαστούν με αντίστοιχα μεγάλα όργανα.

Για να αφαιρέσει λίγες ενδείξεις από τα ήδη “μπουκωμένα” όργανα των μοτοσυκλετών, η Yamaha εξελίσσει ένα σύστημα που θα προβάλλει επιπλέον πληροφορίες πίσω από τα “κρύσταλλα” των καθρεπτών.

Οι συγκεκριμένες ενδείξεις θα αφορούν στην προειδοποίηση του αναβάτη για επερχόμενους κινδύνους, όπως για πιθανές συγκρούσεις, οχήματα που αλλάζουν λωρίδα, οχήματα στα τυφλά σημεία της μοτοσυκλέτας, υπέρβαση ορίου ταχύτητας, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, κ.α.

Παράλληλα, έχουμε και ενδείξεις που δεν αφορούν σε κινδύνους, όπως της εισερχόμενης τηλεφωνικής κλήσης, κλπ.

Πέρα από τις ενδείξεις, οι νέοι καθρέπτες θα διαθέτουν τρεις λωρίδες από LED φώτα στην περίμετρο τους, τα οποία θα μπορούν να φωτιστούν με διάφορα χρώματα, επισημαίνοντας τον βαθμό επικινδυνότητας της κατάστασης στον αναβάτη.

Οι πατέντες αναφέρονται και σε ραντάρ τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, κάτι που δείχνει πως και η Yamaha ετοιμάζει ραντάρ και συστήματα Adaptive Cruise Control για τις μοτοσυκλέτες της.

Στις πατέντες έχουν χρησιμοποιηθεί ένα YZF-R1, ένα NIKEN κι ένα TMAX 560, αν και τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορεί να είναι απλά τυχαία μοντέλα αναφοράς για χάρη απεικόνισης του συστήματος της Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon