.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 10:03

Κύπρος - Κρατική επιδότηση σε νέους αναβάτες για αγορά κράνους και jacket με αερόσακο!

Ένα εξαιρετικά ευχάριστο νέο μας έρχεται από την Κύπρο, όπου μετά από απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, όλοι οι νέοι αναβάτες μοτοσυκλέτας θα έχουν τη δυνατότητα επιδότησης σε κράνος αλλά και σε jacket με αερόσακο! Μακάρι να βρεθούν μιμητές της κίνησης και στη χώρα μας.

Μετά από μια σειρά τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα νεαρούς αναβάτες μοτοσυκλέτας στην Κύπρο, δυστυχήματα που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και οι ενώσεις μοτοσυκλετιστών έφτασαν σε συμφωνία για επιδότηση στην αγορά προστατευτικού εξοπλισμού σε όλους τους νέους αναβάτες!

Συγκεκριμένα επιδότηση για αγορά κράνους και jacket εξοπλισμένου με αερόσακο θα δίνεται σε όλους τους νέους αναβάτες, αμέσως μετά την απόκτηση άδειας μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού. Η επιδότηση αυτή αναμένεται να γίνει πράξη μέσα στο επόμενο 4μηνο, αφού εξασφαλισθούν τα κονδύλια από το Υπουργείο Μεταφορών.

Την ίδια ώρα, τα αρμόδια Υπουργεία και οι ενώσεις μοτοσυκλετιστών θα καταγράψουν τα επικίνδυνα σημεία για τους αναβάτες στους κυπριακούς δρόμους, με σκοπό να αξιολογηθούν και να ληφθούν διορθωτικά μέτρα.

Όμως τα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των αναβατών δεν τελειώνουν εκεί, καθώς το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα συμπεριλάβει στην εκπαιδευτική διαδικασία οδηγών αυτοκινήτου και στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση άδειας οδηγού ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά στην προστασία των αναβατών μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου. 

Τέλος, Αστυνομία και Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα διενεργήσουν εκστρατεία ενημέρωσης μοτοσικλετιστών σε σχέση με την υποχρέωση τους να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μετά την σύσκεψη ο Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης δύο νομοθετικές τροποποιήσεις σε σχέση με την ανανέωση της μαθητικής άδειας οδηγού για χρονικό όριο μέχρι την απόκτηση κανονικής άδειας μοτοσυκλέτας. Επίσης, οι επαγγελματίες οδηγοί μοτοσυκλετών δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν την μαθητική τους άδεια, αλλά θα πρέπει να κατέχουν κανονική άδεια. 

Στα μέσα Ιουνίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας για καταρτισμό όλων των απαραίτητων αλλαγών για μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα, που στην Κύπρο είναι κατά 16 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τροχαία αυτοκινήτου.

Πραγματικά ζηλεύουμε με όσα διαβάζουμε, και μακάρι να παραδειγματιστεί το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών, λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Κύπρου, ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από το Alpha News.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 10:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon