.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 10:14

Παγίδες με πετονιά σε μοτοσυκλετιστές σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Ένα πολύ επικίνδυνο “παιχνίδι” αποφάσισαν να παίξουν κάποιοι που προφανώς υπολείπονται ανησυχητικά σε εγκεφαλική λειτουργία.

Το 2019 διαβάζαμε σοκαρισμένοι για ένα φαινόμενο που εξελίσσεται στη Βραζιλία, όπου παρατημένα νήματα χαρταετών (από ένα δημοφιλέστατο έθιμο της χώρας) έχουν τραυματίσει ή και σκοτώσει αρκετούς δικυκλιστές που συναντήθηκαν μαζί τους κινούμενοι ανυποψίαστοι στον δρόμο.

Τότε λέγαμε πως “η είδηση ακούγεται μάλλον εξωπραγματική στη δική μας πραγματικότητα”, ωστόσο η ίδια η πραγματικότητα ήρθε να μας διαψεύσει έναν χρόνο αργότερα, όταν αναφορές έκαναν λόγο για κάποιους στην Κατερίνη που παγίδευαν εντουροδιαδρομές με σύρμα.

Πλέον εδώ δεν μιλάμε για αμέλεια (όπως στη Βραζιλία), αλλά για σκόπιμη πράξη με στόχο τον τραυματισμό ενός συμπολίτη μας.

Και τώρα μαθαίνουμε μια ακόμη χειρότερη είδηση.

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και δη σε αρκετά κεντρικό σημείο άγνωστοι τοποθέτησαν την Κυριακή 18/4 πλαστικό νήμα πετονιάς κάθετα στον δρόμο σε ύψος που σίγουρα θα έβρισκε οποιοδήποτε διερχόμενο δίκυκλο.

Όπερ και εγένετο, ένας άτυχος μοτοσυκλετιστής έμπλεξε με την πετονιά και έπεσε, μα ευτυχώς η μοτοσυκλέτα του είχε ψηλό ανεμοθώρακα που προστάτευσε το σώμα του από τα χειρότερα που θα μπορούσε να του κάνει το πλαστικό και ανθεκτικότατο νήμα στον λαιμό. Όταν σηκώθηκε δε, άκουσε τους δράστες σε ένα παρακείμενο εγκαταλελειμένο σπίτι και είδε να ξανατεντώνουν την πετονιά.

Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία και, ελπίζουμε, ανελέητη έρευνα.

Τα κοσμητικά επίθετα για τους εμπνευστές αυτής της παγίδας περιττεύουν. Το “εγκληματίες” πάντως είναι σίγουρα μέσα στην περιγραφή και πραγματικά ελπίζουμε το ταχύτερο δυνατό αυτό να μετατραπεί και σε “καταδικασμένοι” μιας και δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους φίλους μοτοσυκλετιστές της Θεσσαλονίκης μέχρι να συλληφθούν οι δράστες, ας έχουν λίγη παραπάνω προσοχή για το ενδεχόμενο να είναι τόσο άμυαλοι ώστε να το ξαναδοκιμάσουν.

Πηγή: Oraiokastro24

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 10:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon