.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 16:41

Triumph SOS - Smartphone app που ανιχνεύει ατύχημα και ειδοποιεί για βοήθεια

H Triumph παρουσίασε το smartphone app «Triumph SOS» που καταλαβαίνει πως ο αναβάτης έχει πάθει ατύχημα, και ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για βοήθεια.

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται σύνδεση με τη μοτοσυκλέτα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους αναβάτες, όλων των εταιρειών -απλώς οι αναβάτες Triumph παίρνουν δώρο τη συνδρομή των τριών πρώτων μηνών.

Το «Triumph SOS» στηρίζεται στα δεδομένα των αισθητήρων του Smartphone του αναβάτη (επιταχυνσιόμετρα, κλπ.), για να ανιχνεύσει τυχόν ατύχημα, ενώ ο αναβάτης έχει 30 δευτερόλεπτα να ακυρώσει το σήμα για βοήθεια, αν πχ. είχε μια ανώδυνη πτώση και δεν χρειάζεται συνδρομή ασθενοφόρου.

Το app εξελίχθηκε στη Βρετανία με τη βοήθεια της RealSafe Technologies, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ανίχνευση ατυχημάτων, μέσω διαφόρων τεχνολογικών συστημάτων.

Η εφαρμογή καταγράφει τη θέση του ατυχήματος (πρέπει να έχεις ενεργή την ανίχνευση της τοποθεσίας σου στο smartphone), και τη στέλνει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μαζί με το μοντέλο της μοτοσυκλέτας, την κατεύθυνση και το ιατρικό ιστορικό του αναβάτη.

Η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή υποστηρίζει πως το να πέσεις σε λακκούβα δεν θα ενεργοποιήσει το app, καθώς αυτό ανιχνεύει αν συνεχίσεις να κινείσαι, και ακυρώνει τον συναγερμό. Αν όμως έχουμε μια μεγάλη κρούση, και μετά στάση, τότε στέλνει σήμα.

Για την ώρα απομένουν να αποσαφηνιστούν αρκετές λεπτομέρειες, όπως το πώς θα επικοινωνεί η εφαρμογή με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάθε χώρας (και το αν έχει η κάθε χώρα τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο), ενώ ο αναβάτης θα πρέπει να έχει ανοιχτό το GPS και τα δεδομένα στο τηλέφωνο του, και να έχει σήμα και στα δύο.

Το app θα είναι διαθέσιμο σε Βρετανία, Ευρώπη, Ιρλανδία, Η.Π.Α., Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, στο Google Play και στο Apple App Store με συνδρομή κοντά στα 5 ευρώ τον μήνα. Σημειώστε πως εμείς το αναζητήσαμε την ώρα που γράφαμε το άρθρο αλλά δεν το βρήκαμε. Μάλλον δεν έχει ανέβει ακόμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon