.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 15:42

Yamaha Riding Feedback System – Εργαλείο βελτίωσης οδηγικών ικανοτήτων

Η Yamaha παρουσίασε στην Ιαπωνία ένα σύστημα που βοηθά να βελτιώσουμε την ικανότητά μας στην οδήγηση.

Το Yamaha Riding Feedback System (YRFS) είναι ένα σύστημα που εξελίσσει η εταιρεία και το οποίο έχει ήδη εισαχθεί από τις 10 Απριλίου στο πρόγραμμα της Yamaha Riding Academy στην Ιαπωνία. Στο άμεσο μέλλον προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί και από τις ανάλογες ακαδημίες της Ταϊλάνδης και της Κίνας, ενώ αργότερα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Βασίζεται σε μια συσκευή εξοπλισμένη με GPS (γεωεντοπισμό) η οποία καταγράφει δεδομένα θέσης και ταχύτητας της μοτοσυκλέτας, στη συνέχεια υπολογίζει μέσω αυτών την επιτάχυνση, επιβράδυνση και γωνία κλίσης, και τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται σε ευνόητες γραφικές μορφές.

Σε συνδυασμό με φωτογραφίες του αναβάτη στη διάρκεια της διαδρομής και σύγκριση της εικόνας με τα υπολογισμένα δεδομένα, ο εκπαιδευτής μπορεί να εντοπίσει πού ο αναβάτης έχει χώρο για βελτίωση και να του το δείξει με τον πιο εύσχημο και κατανοητό τρόπο.

Το YRFS εξελίχθηκε στα πλαίσια της διαχρονικής έρευνας της Yamaha στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα δυναμικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, ένα πεδίο που εξερευνά τη φιλοσοφία Jin-Ki Kanno, δηλαδή την ικανοποίηση που αισθάνεται κανείς όταν γίνει ένα με τη μηχανή του.

Πηγή: Global Yamaha

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon