.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 17:27

R.I.P. Daniele Barbero (1971-2021) – Έφυγε από τη ζωή ένας μοτοσυκλεστιστής-υπόδειγμα

Ο Barbero είχε χάσει το πόδι του, μα αυτό δεν τον εμπόδισε απ’ το να διακριθεί στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Γεννημένος στην Ιταλική πόλη Ventimiglia, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γαλλία, ο Daniele Barbero είχε χάσει σχεδόν ολόκληρο το δεξί του πόδι μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1999. Συνέχισε ωστόσο να ικανοποιεί το πάθος του αγωνιζόμενος με προσθετικό πόδι σε αγώνες μοτοσυκλέτας, φτάνοντας στην καταξίωση χάρη σε κάποια μοναδικά κατορθώματα.

Ίσως το πιο αξιομνημόνευτο ήταν η νίκη του το 2017 στον αγώνα International Bridgestone Handy Race που είχε γίνει παράλληλα με τον αγώνα MotoGP στο Le Mans, ενώ έγινε και ο πρώτος αναβάτης με αναπηρία που πήρε μέρος στον θρυλικό αγώνα αντοχής 24 Ώρες του Le Mans.

danybarbero

Η δράση του Barbero ήταν διαρκής και έντονη, καθώς ως προβεβλημένο μέλος της ομάδας Diversamente Disabili είχε αναλάβει την εκπαίδευση σε ζητήματα οδικής ασφάλειας σε σχολεία, ενώ είχε καταφέρει να γίνει ο πρώτος αδειοδοτημένος εκπαιδευτής οδήγησης με αναπηρία στην πατρίδα του.

Ο Daniele Barbero έχασε τη μάχη για τη ζωή του από ανίατη ασθένεια (που δεν κατονομάζεται), μόλις στα 49 του χρόνια, ωστόσο το παράδειγμά του θα φωτίζει τον κόσμο της Μοτοσυκλέτας - και όχι μόνο - για πάντα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon