.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 13:10

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας – Ακύρωση από το ΣτΕ, δεν αλλάζει τίποτα λέει ο Δήμος

Μετά από προσφυγές, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την ΚΥΑ με την οποία θεσπίστηκε το αμφιλεγόμενο έργο του Δήμου Αθηναίων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εξέδωσε απόφαση με την οποία κρίνεται άκυρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) βάσει της οποίας δημιουργήθηκε η σειρά κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που αποκαλείται “Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας”.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε πως κακώς το έργο αυτό εντάχθηκε σε μια ΚΥΑ που αφορούσε διάφορα μέτρα για την προστασία από την διάδοση του κορωνοϊού covid-19.

Θυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό είχε προσφύγει κατά του έργου και η ΛΕΜΟΤ (Λέσχη Ελλήνων ΜΟΤοσυκλετιστών).

Όπως τονίζει τώρα ο Δήμος Αθηναίων, η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά στο έργο καθαυτό, αλλά πρόκειται για ένα τυπικό θέμα που αφορά μόνο στη συμπερίληψή του σε μια ΚΥΑ για άλλα ζητήματα, πρακτική που κρίθηκε παράτυπη.

Ο Δήμος δηλώνει πως θα επανέλθει με νέα διάταξη στο θέμα, προφανώς νομοθετώντας το με μια πιο αδιάβλητη διαδικασία. Συγκεκριμένα, η δήλωση του Δήμου Αθηναίων αναφέρει:

“Ο Μεγάλος Περίπατος συνεχίζεται με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Η απόφαση του ΣτΕ αφορά σε διαδικαστικές συστάσεις για την πιλοτική εφαρμογή του έργου. Ο Δήμος Αθηναίων με τον υφιστάμενο προγραμματισμό του προχωρά στην κατάθεση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και τη δημόσια διαβούλευση για την οριστική μορφή του Μεγάλου Περιπάτου.”

Όπως φαίνεται, προς το παρόν τίποτα δεν αλλάζει στον Μεγάλο Περίπατο, παρά τις περί του αντιθέτου φωνές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon