.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 11:46

R.I.P. Ralph Hudson – Σκοτώθηκε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας

Έχασε τη ζωή του ο Αμερικανός αναβάτης που κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, ενόσω προσπαθούσε να το διευρύνει.

Στις 14 Αυγούστου 2020 στην πασίγνωστη αλμυρή έρημο της Utah, Bonneville Salt Flats, στη διάρκεια της Bonneville Speed Week ο 69χρονος Ralph Hudson είχε βάλει στόχο να καταφέρει αυτό που του είχε διαφύγει πριν δύο χρόνια στην έρημο της Βολιβίας: να ξεπεράσει τα 300 mph, δηλαδή τα 482.8 km/h.

Ένας θρύλος των ρεκόρ ταχύτητας και κάτοχος του σχετικού ρεκόρ για μη-streamlined μοτοσυκλέτα με 297 mph (477.9 km/h) με την 1000 κυβικών τούρμπο Suzuki του είχε ήδη μαζέψει 252 mph, δηλαδή 405.5 km/h όταν μια δυνατή ριπή αέρα τον έβγαλε ξαφνικά από την πορεία του με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει.

Ο αναβάτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο στη Salt Lake City, όπου και παρέμενε σε σοβαρή κατάσταση ως το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου, όταν και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Hudson έφυγε ως κάτοχος πολλών ρεκόρ ταχύτητας και το όνομά του φιγουράρει δίπλα στο τρέχον επίσημο ρεκόρ που έχει την έγκριση της FIM. Δυστυχώς όμως τον μαγικό αριθμό των 300 μιλίων ανά ώρα που τόσο επίμονα κυνηγούσε δεν θα τον δει σε αυτή τη ζωή.

Τον Ιούλιο 2018 είχε μεταβεί μαζί με την ομάδα του, Ironwood Racing, στη Salar de Uyuni στη Βολιβία για να σπάσει αυτό το ορόσημο και εκεί κατάφερε μεν να γράψει το ισχύον ρεκόρ των 297 mph, ωστόσο η 300άρα χάθηκε για λίγο. Στο πρώτο του πέρασμα έγραψε 304 mph, δηλαδή 489.2 km/h, αλλά το δεύτερο δεν πήγε καλά και ο μέσος όρος του έπεσε κάτω από τον στόχο.

“Είναι σπουδαίο να έχω πιάσει τα 300 mph με επίσημη αναγνώριση, αλλά δεν έκανα δύο περάσματα με μέση ωριαία πάνω από 300 ώστε να καταγραφεί ως επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ,” είχε δηλώσει τότε ο Hudson.

“Γνωρίζω πως η μοτοσυκλέτα μου είναι ικανή να το καταφέρει και είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το ότι δεν κατάφερα να κάνω δύο τέτοια περάσματα. Ξέρεις, βάζεις έναν στόχο και όταν δεν τον καταφέρνεις έρχεται η απογοήτευση.”

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα αφιέρωμα στην προσπάθεια του Hudson και της ομάδας του στη Βολιβία το 2018.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon