.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 09:48

Παράταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγο Covid 19

Με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, συνεχίζονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε ισχύ στις 21 Μαΐου του 2020 και αφορούσαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Η παράταση αυτή, θα έχει διάρκεια 3 μηνών και θα λήξει στις 21 Νοεμβρίου του 2020.

Συγκεκριμένα, η “περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αθηνάς - Σταδίου - Μητροπόλεως και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων” κλείνει για τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ). Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της.Παράλληλα τίθενται σε ισχύ “προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης, στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού και Σταδίου (από την οδό Καραγιώργη Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως)”.

Των περιορισμών εξαιρούνται μια σειρά μελών της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, καθώς και κάποιες άλλες πληθυσμιακές ομάδες, όπως το ιατρικό προσωπικό, οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, τα ταξί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και οχήματα τροφοδοσίας επιχειρήσεων.

Η κίνηση των οχημάτων στις περιοχές που ισχύουν οι περιορισμοί θα ελέγχεται από τη Δημοτική Αστυνομία και οι παραβάσεις επισύρουν πρόστιμο €150.

Τα παραπάνω μέτρα εντάσσονται τυπικά στο νομοθετικό πλαίσιο για την “αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon