.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 16:03

Digger - Βραβευμένη ελληνική ταινία, με... guest star το Honda CRF 500 R του Βασίλη Σιαφαρίκα!

H ελληνική κινηματογραφική ταινία Digger του 2020, είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη, ενώ κέρδισε κιόλας το πρώτο της βραβείο στο ντεμπούτο της στην 70η Berlinale. Πέρα από την υπόθεση, το καλογραμμένο σενάριο και την εξαιρετική σκηνοθεσία, αξίζει να σημειώσουμε πως η ταινία έχει και δόσεις μοτοσυκλέτας, καθώς σε αυτήν εμφανίζεται το Honda CRF 500 R με το οποίο ο Βασίλης Σιαφαρίκας κέρδισε το 12ο Πρωτάθλημα του στο Enduro.

Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης είχε κερδίσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με το «Κι Εγώ για Μένα» το 2009, ενώ με το Digger καθιερώνεται ως μια από τις μεγάλες ελπίδες του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.

Με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη και τον Αργύρη Πανταζάρα και, δίπλα τους, τη Σοφία Κόκκαλη, το «Digger» είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Η ιστορία ενός αγρότη που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους στη Βόρεια Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια παλεύει με ένα αδηφάγο βιομηχανικό εχθρό που καταστρέφει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση.

To ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη με τον τίτλο «Digger», διεθνής συμπαραγωγή, υπήρξε μία από τις ταινίες που ξεχώρισαν στη φετινή 70ή Berlinale, στο τμήμα Πανοράμα. Στα ανεξάρτητα βραβεία του Φεστιβάλ, η ταινία απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κινηματογράφων Τέχνης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ταινία να φτάσει εν δυνάμει σε 2000 κινηματογράφους - παραλήπτες σε όλον τον κόσμο.

Στην ταινία θα δείτε και το Honda CRF 500 R 2017 #31#, με το οποίο ο Βασίλης Σιαφαρίκας κέρδισε το 12ο πρωτάθλημα Enduro της καριέρας του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 19:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon