.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 09:40

Mat Mladin - Είδηση σοκ - Ο 7 φορές Πρωταθλητής ΑΜΑ Superbike συνελήφθη για παιδεραστία!

Σε μια είδηση σοκ, ο Mat Mladin -ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του ΑΜΑ Superbike- συνελήφθη στην Αυστραλία με βαριές κατηγορίες για παιδεραστία.

Ο Αυστραλός Mladin, γεννηθείς σε προάστιο του Σίδνευ, ξεκίνησε το 1992 την καριέρα του στους αγώνες μοτοσυκλετών, κερδίζοντας το αυστραλέζικο πρωτάθλημα Superbikes στο ντεμπούτο του. Την επόμενη χρονιά κιόλας η Cagiva Team Agostini τον πήρε στις τάξεις της για τα 500 GP, με τον Αυστραλό να αγωνίζεται για μία μόνο χρονιά στα GP, μαζί με τους John Kocinski και Doug Chandler.

Η κακή αντιμετώπιση του από την ομάδα άφησε εποχή (τον αγνοούσαν σχεδόν εντελώς αντίθετα με τον αστέρα Kocinski, αλλά και με τον Chandler), ενώ ο ίδιος απογοητεύτηκε από τις επιδόσεις του, καθώς τερμάτισε 13ος στην τελική κατάταξη της σεζόν, με καλύτερο αποτέλεσμα μια 6η θέση.

Το 1995 είχε ένα αεροπορικό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει το πόδι, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να συμμετάσχει στο αυστραλέζικο πρωτάθλημα Superbikes και να τερματίσει δεύτερος.

Η κορυφή της αγωνιστικής του καριέρας θα ερχόταν όμως στο πρωτάθλημα AMA Superbike, στο οποίο ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1996, με τη Yoshimura Suzuki, τερματίζοντας 4ος εκείνη τη χρονιά.

Στη συνέχεια οδήγησε για την Fast By Ferracci Ducati το 1997, τερματίζοντας τρίτος, για να επιστρέψει στη Suzuki το 1998, με μια ακόμα τρίτη θέση.

Η πρώτη του νίκη στο AMA Superbike ήρθε το 1999, ενώ παραμένοντας στη Suzuki μέχρι και το 2007, πήρε τα Πρωταθλήματα 2000, 2001, 2003, 2004, και του 2005, με μια δεύτερη θέση το 2006 πίσω από τον ομόσταυλό του Ben Spies με τον οποίο είχαν τρομερή αντιπαλότητα. Το 2007 ο Mladin τερμάτισε και πάλι 2ος πίσω από τον Spies με διαφορά μόλις… ενός βαθμού!

Ο Αυστραλός είχε κερδίσει και τη Daytona 200 3 φορές, ενώ είχε αγωνιστεί ως wild card σε αγώνες του WorldSBK.

Στην επεισοδιακή σεζόν του 2008, ο Mladin έχασε το Πρωτάθλημα λόγω τεχνικής ποινής, καθώς ο στρόφαλος της μοτοσυκλέτας του βρέθηκε “πειραγμένος”, αν και η μοτοσυκλέτα του Spies της ίδιας ομάδας δεν ελέγχθηκε, με τον Αμερικανό να παίρνει εύκολα έτσι τον τίτλο.

Ο Mat Mladin κέρδισε τον τίτλο AMA Superbike το 2009 και ανακοίνωσε την απόσυρση του από τους αγώνες.

Οι 7 τίτλοι του στο AMA Superbike είναι θρυλικοί, με τον 2ο πιο πολυνίκη αναβάτη να έχει μόλις 4. Παράλληλα κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες (83), pole positions (50) και pole positions σε μια σεζόν (10).

Στη συνέχεια μετέβη στην Αυστραλία, όπου άνοιξε μαγαζί μοτοσυκλέτας, το οποίο όμως έκλεισε αργότερα και αποσύρθηκε εντελώς από τον χώρο των δύο τροχών.

Πρόσφατα είχε επανέλθει στα αυστραλέζικα πρωταθλήματα Superbike και ΜΧ ως χορηγός αγωνιζομένων.

Ο Mladin, που είναι μέλος του Australian Motorsport Hall of Fame, συνελήφθη στις 13 Μαρτίου του 2020, ενώ παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τις 25 Μαρτίου, όπου και βγήκε με εγγύηση 50.000 δολαρίων, με την αστυνομία να του παίρνει και το διαβατήριο.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι εξαιρετικά βαριές, καθώς η αναφορά κάνει λόγο για σεξουαλικές πράξεις σε παιδί κάτω των 10 ετών. Σημειώστε πως ο Αυστραλός έχει 2 κόρες από τον γάμο του, όμως οι κατηγορίες αφορούν σε άλλο παιδί.

Ο δικηγόρος του 48χρονου Mladin δήλωσε πως ο πελάτης του θα δικαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ θα δηλώσει αθώος και θα αντικρούσει τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon