.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 11:49

Νέα κατασκευάστρια μοτοσυκλετών στη Μαλαισία με απόφαση της κυβέρνησης!

Σε κάποια μέρη του κόσμου το κράτος συνδέει την ανάπτυξη με τη δημιουργία νέας παραγωγής και όχι μόνο τη φορολογία.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 η κυβέρνηση της Μαλαισίας παρουσίασε κάτι που στην Ελλάδα θα φαντάζει με σενάριο ακραίας επιστημονικής φαντασίας: τη National Automotive Policy 2020 (NAP 2020), δηλαδή την στρατηγική για την εθνική της αυτοκινητοβιομηχανία την ερχόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με αυτή, σχεδιάζεται ένας βασικός άξονας ανάπτυξης γύρω από την αυτοκινητοβιομηχανία με ορίζοντα ως το 2030 και η οποία προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων κατασκευαστών αυτοκινήτου και έναν μοτοσυκλετών.

Αυτές οι νέες βιομηχανίες σχεδιάζονται με απώτερο στόχο την τόνωση της εθνικής οικονομίας, καθώς η λειτουργία τους θα συνεισφέρει στη δημιουργία θέσεων εργασίας άμεσα, όσο και έμμεσα, καθώς οι επιδράσεις τους θα σημάνουν περισσότερη δουλειά και για τους προμηθευτές πρώτων υλών και εξαρτημάτων, αλλά και τόνωση της κατανάλωσης μετά την αγορά (αξεσουάρ, συντήρηση, ρουχισμός, καύσιμα, ασφάλειες κ.ο.κ.).

Το πλάνο παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Tun Dr Mahathir Mohamad, ο οποίος τόνισε πως, εκτός των άμεσων ωφελειών της αγοράς, ένας στόχος είναι και ανάπτυξη της μηχανολογικής και τεχνολογικής γνώσης στη χώρα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon