.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 16:59

Η υποψηφιότητα του Jonathan Rea για “αθλητής της χρονιάς”, αποκλείστηκε από το BBC – Έξαλλος ο Jeremy McWilliams!

Τα βραβεία SPOTY του BBC, αναδεικνύουν κάθε Δεκέμβριο, από το 1954, την κορυφαία προσωπικότητα από τον χώρο του αθλητισμού, για την εκάστοτε χρονιά. Πρόκειται για ένα σημαντικό βραβείο, που απονέμεται αποκλειστικά σε αθλητές, που ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας.

Κριτές επιλέγουν μια λίστα 16 αθλητών που έχουν διαπρέψει κάθε χρονιά και στην συνέχεια το κοινό, με την διαδικασία του “televoting”, αναδεικνύει τον νικητή. Το 2017, ήταν μια από τις σπάνιες φορές που στην λίστα αυτή συμπεριλήφθηκε το όνομα ένας εκπροσώπου του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Jonathan Rea να κατατάσσεται δεύτερος στην ψηφοφορία, κάτι που εξέπληξε τους πάντες.

Το 2018 ο Rea, παρά το ότι στέφθηκε για άλλη μια φορά πρωταθλητής στα WSBK, δεν συμπεριλήφθηκε στην λίστα, ενώ το όνομα του δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στην 16άδα που επέλεξαν οι κριτές, για αυτή την χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Rea, προσέθεσε άλλον ένα τίτλο στο ενεργητικό του και έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία των WSBK αγώνων, που κατακτά πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα στην σειρά (2015, 2016, 2017,2018, 2019).

Το γεγονός εξόργισε τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και πολλούς αναβάτες στην Βρετανία και στις χώρες που εντάσσονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντας  λόγο για μεροληπτική στάση των κριτών, ενώ μια μεγάλη μερίδα έδωσε και μια πολιτική διάσταση στο όλο θέμα, αποδίδοντας την εξαίρεση του Rea από την προς ψήφιση, τελική 16άδα, στην καταγωγή του αναβάτη από την Βόρεια Ιρλανδία. Αν δεν σας λέει κάτι αυτό, Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία, δεν τα πάνε καθόλου καλά…

Τα “εξ αμάξης” έσυρε στο BBC ο συμπατριώτης  και… συνάδελφος του Rea, Jeremy McWilliams, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του αναβάτη ως “απίστευτη ξευτίλα και ντροπή”

Συγκεκριμένα, ο McWilliams ανάφερε μεταξύ άλλων “Τα βραβεία αυτά υποτίθεται ότι απονέμονται στους πιο άξιους και ο Jonathan Rea είναι από μια από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πραγματικά δεν ξέρω πως στο BBC κατέληξαν σε αυτή την λίστα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται άτομα που αδυνατώ να κατανοήσω πως θεωρήθηκε ότι υπερτερούν του Jonathan σε επιτεύγματα και αξία. Η απογοήτευση μου είναι μεγάλη και πάρα το ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για τα βραβεία αυτά είναι πολύ μεγάλο, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να τα παρακολουθήσω”

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από πλευράς BBC.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon