.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 10:35

Έλεγχοι για τον θόρυβο στα δίτροχα και έκδοση σχετικής κάρτας – Πρόστιμα ακόμα και στα συνεργεία που τοποθετούν μη εγκεκριμένα τελικά

Τις προπαρασκευαστικές κινήσεις για την επαναφορά της “κάρτας θορύβου” ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο έλεγχος της εκπεμπόμενης στάθμης θορύβου από την εξάτμιση των δίτροχων, θα γίνεται από τα ΚΤΕΟ κατά τους προγραμματισμένους ελέγχους καθώς και από συνεργεία που φέρουν τον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται.

Παράλληλα, μεικτά κλιμάκια ελέγχου της τροχαίας και του υπουργείου, θα ξεκινήσουν τους ελέγχους στους δρόμους, με ντεσιμπελόμετρα.

Στην σχετική διάταξη που ετοιμάζεται, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων στα συνεργεία τα οποία τοποθετούν μη – εγκεκριμένα για κυκλοφορία τον δρόμο συστήματα εξάτμισης ή προβαίνουν σε ακατάλληλες επεμβάσεις στο σύστημα εξαγωγής, ακυρώνοντας τα συστήματα κατακράτησης σωματιδίων και τους καταλύτες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν φυσικά με τον τρόπο και την διαδικασία μέτρησης της στάθμης θορύβου. Είναι απαραίτητο να δοθούν σαφείς οδηγίες στα αρμόδια όργανα που θα εκτελούν τους ελέγχους σε ότι αφορά στην απόσταση και την θέση του ντεσιμπελόμετρου από τις εξατμίσεις, καθώς και να υπάρξει καλιμπράρισμα των συσκευών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon