.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:06

D30 – Επαναστατικά εύκαμπτα και αεριζόμενα προστατευτικά

Τα –απαραίτητα- προστατευτικά στον ρουχισμό που φοράμε όταν οδηγούμε μοτοσυκλέτα, παρουσιάζουν μια σειρά εγγενών προβλημάτων.

Είναι άκαμπτα (ή με μικρό εύρος αρθρώσεων) και δεν επιτρέπουν στον αέρα να τα διαπερνά. Ως εκ τούτου δεν προσαρμόζονται ακριβώς πάνω στο σώμα μας και δυσχεραίνουν την ελευθερία κινήσεων, ενώ προκαλούν εφίδρωση στα σημεία, όταν ο καιρός είναι ζεστός.

Επίσης, έχουν ένα σεβαστό όγκο, ο οποίος είναι διακριτός και χαλάνε την γραμμή των casual ρούχων, αν επιχειρήσει κανείς να τα εφαρμόσει σε αυτά.

Την λύση σε όλα αυτά, ισχυρίζεται ότι έχει η εταιρεία D30, που παρουσίασε μια νέα γενιά προστατευτικών ενθεμάτων, με την ονομασία “Ghost”. Τα προστατευτικά, “τυπώνονται” με μια διαδικασία που θυμίζει αρκετά το 3D printing, σε επιφάνεια ελαστικού υφάσματος (lycra).

ghost3

To υλικό τους, η κυψελοειδής δομή τους και το lycra “υπόστρωμα” προσδίδουν ελαστικότητα, ενώ παράλληλα δεν “μπλοκάρουν” την κυκλοφορία του αέρα. Πέραν αυτών, το πάχος των προστατευτικών είναι μικρότερο από αυτό των συμβατικών.

Στο σύνολο τους, αυτά τα χαρακτηριστικά αυτά προσφέρουν άνεση, καλύτερη εφαρμογή στο σώμα, καθώς και διακριτική παρουσία που επιτρέπει την εφαρμογή τους κάτω από casual – πολιτικά ρούχα.    

Προς το παρόν, η έγκριση που έχουν λάβει τα Ghost της 3DO, είναι επιπέδου 1 (EN 1621-2:2012) και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προστατευτικά άκρων, αλλά για πλάτη και θώρακα, απαιτείται επιπέδου έγκριση επιπέδου 2 (EN 1621-2:2014).

Τα νέα αυτά προστατευτικά, έκαναν ήδη την εμφάνιση τους στην πρόσφατη EICMA, σε προστατευτικό ρουχισμό των εταιρειών Richa και Furygan.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon