Είναι άκαμπτα (ή με μικρό εύρος αρθρώσεων) και δεν επιτρέπουν στον αέρα να τα διαπερνά. Ως εκ τούτου δεν προσαρμόζονται ακριβώς πάνω στο σώμα μας και δυσχεραίνουν την ελευθερία κινήσεων, ενώ προκαλούν εφίδρωση στα σημεία, όταν ο καιρός είναι ζεστός.
Επίσης, έχουν ένα σεβαστό όγκο, ο οποίος είναι διακριτός και χαλάνε την γραμμή των casual ρούχων, αν επιχειρήσει κανείς να τα εφαρμόσει σε αυτά.
Την λύση σε όλα αυτά, ισχυρίζεται ότι έχει η εταιρεία D30, που παρουσίασε μια νέα γενιά προστατευτικών ενθεμάτων, με την ονομασία “Ghost”. Τα προστατευτικά, “τυπώνονται” με μια διαδικασία που θυμίζει αρκετά το 3D printing, σε επιφάνεια ελαστικού υφάσματος (lycra). 
To υλικό τους, η κυψελοειδής δομή τους και το lycra “υπόστρωμα” προσδίδουν ελαστικότητα, ενώ παράλληλα δεν “μπλοκάρουν” την κυκλοφορία του αέρα. Πέραν αυτών, το πάχος των προστατευτικών είναι μικρότερο από αυτό των συμβατικών.
Στο σύνολο τους, αυτά τα χαρακτηριστικά αυτά προσφέρουν άνεση, καλύτερη εφαρμογή στο σώμα, καθώς και διακριτική παρουσία που επιτρέπει την εφαρμογή τους κάτω από casual – πολιτικά ρούχα.
Προς το παρόν, η έγκριση που έχουν λάβει τα Ghost της 3DO, είναι επιπέδου 1 (EN 1621-2:2012) και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προστατευτικά άκρων, αλλά για πλάτη και θώρακα, απαιτείται επιπέδου έγκριση επιπέδου 2 (EN 1621-2:2014).
Τα νέα αυτά προστατευτικά, έκαναν ήδη την εμφάνιση τους στην πρόσφατη EICMA, σε προστατευτικό ρουχισμό των εταιρειών Richa και Furygan.
Κατηγορία
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:06
D30 – Επαναστατικά εύκαμπτα και αεριζόμενα προστατευτικά
Τα –απαραίτητα- προστατευτικά στον ρουχισμό που φοράμε όταν οδηγούμε μοτοσυκλέτα, παρουσιάζουν μια σειρά εγγενών προβλημάτων.
Πολυμέσα
Κατηγορία
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
- Test Ride - Yamaha Tracer 7 Y-AMT - Βίντεο δοκιμή στην Ελλάδα, παρουσίαση
- Test Ride - Morbidelli T125X - Review, δοκιμή στην Ελλάδα, εντυπώσεις
- Test Ride - Aprilia SR GT 400 2026 - Video δοκιμή στην Ελλάδα - BIKEIT.GR
- Test Ride - Suzuki SV-7GX - Πρώτη οδηγική επαφή στην Ελλάδα
- Test Ride - TVS RTX 300 - Πρώτη δοκιμή στην Ιταλία
- Video - Voge 300 Rally και Ηλίας Τσανικλίδης - To αγωνιστικό project του BIKEIT.GR
- Test Ride - CFMOTO Dual 250
- Test Ride - BMW F 450 GS 2026
- Test Ride - Thrust Motor DSR 200 ABS/TCS, TFT 2026










