.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 11:45

Project EDWARD - 11 χώρες πέτυχαν μηδέν θανάτους από τροχαία στις 26/9, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η Επιτροπή Μεταφορών της Ε.Ε. ανακοινώνει την επιτυχία που σημείωσε η πρωτοβουλία του Project EDWARD 2019.

Η Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς θάνατο στον δρόμο, δηλαδή European Day Without A Road Death ή EDWARD, θεσπίστηκε για να αναλάβει τον συμβολικό ρόλο της καμπάνιας προώθησης της οδικής ασφάλειας.

Τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ημέρας αυτής, 26 Σεπτεμβρίου 2019, με βάση τα στοιχεία των 28 χωρών-μελών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα - πλην της Βουλγαρίας που δεν κοινοποίησε τίποτα.EFeplS WoAcBZUT

Σύμφωνα με αυτά, 11 χώρες κατάφεραν να βγάλουν την 26η Σεπτέμβρη χωρίς ούτε μια απώλεια ζωής στον δρόμο. Αν και δε δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες αυτές, γνωρίζουμε πως η Ελλάδα είναι μια από τις 11, όπως ενημερώνει η Hellastron, δηλαδή ο ενιαίος φορέας των κλειστών αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η TISPOL (Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Τροχαίων Αστυνομικών Δυνάμεων), στην Ε.Ε. εκείνη τη μέρα καταγράφηκαν συνολικά 52 θάνατοι, αριθμός που είναι σαφώς μικρότερος των 70 που συνιστούν τη μέση ημερήσια απώλεια ανθρώπινων ζωών σε τροχαία ατυχήματα σε όλη την Ε.Ε.

Η αντίστοιχη ημέρα για το 2020 ορίστηκε η Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 11:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon