.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 10:16

Κυψέλες Kαυσίμου – Με μια έξυπνη διαφήμιση, θυμόμαστε γιατί… δεν πρέπει να τις ξεχάσουμε – VIDEO

Η αλήθεια είναι ότι σε ότι αφορά στο “πράσινο” μέλλον των Ι.Χ. οχημάτων, την παράσταση έχουν κλέψει οι μπαταρίες, με τις όποιες υλοποιήσεις στο σήμερα, να αφορούν σχεδόν αποκλειστικά στην χρήση αυτή της εναλλακτικής λύσης.

Ωστόσο, ας μην βιαστούμε να ξεγράψουμε τις κυψέλες καυσίμου, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν μια άλλη προσέγγιση στην προσπάθεια για την απαγκίστρωση από τα ορυκτά καύσιμα.

Οι σκεπτικιστές βέβαια (ή να πούμε καλύτερα ρεαλιστές;) έχουν επισημάνει τα προβλήματα στην παραγωγή, μεταφορά και αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων υδρογόνου, με το κόστος να είναι πολύ μεγάλο και την ενέργεια που χρειάζεται για όλα αυτά να κατακερματίζει το “πράσινο” ισοζύγιο.

Όπως και με τις μπαταρίες βέβαια, είμαστε ακόμα στην αρχή. Το θετικό με το υδρογόνο είναι ότι τα παράγωγο από την λειτουργία των κυψελών καυσίμου, είναι το νερό και αυτό θέλησε να δείξει με έναν ευφάνταστο τρόπο η Hyundai, διαφημίζοντας το μοντέλο NEXO, που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Έβαλε λοιπόν την Ισπανίδα ολυμπιονίκη κολύμβησης, Mireia Belmonte, να τρέχει σε ένα διάδρομο, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν διάφανο θόλο, συνδεδεμένο με το σύστημα εξαγωγής του NEXO.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 10:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon