.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 11:47

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ατυχήματα - Project EDWARD

Ανάμεσα στις διάφορες συμβολικές αναθέσεις ημερών του χρόνου σε σημαντικούς (ή ενίοτε και μη) σκοπούς, η Ημέρα Χωρίς Ατυχήματα μας αφορά άμεσα.

Το Project EDWARD αντλεί το όνομά του από τα αρχικά των λέξεων European Day Without A Road Death, δηλαδή Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς ένα θάνατο στον δρόμο, και πρακτικά διατηρεί τον συμβολικό ρόλο της ευαισθητοποίησης σε ένα ζήτημα που μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία μας.

Ο λόγος φυσικά για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και τους τραυματισμούς εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων, κάτι που έχει πολλάκις αποτελέσει το αντικείμενο σχεδίων και στρατηγικών της Ε.Ε. για την καταπολέμησή του.

Η συγκεκριμένη μέρα διοργανώνεται από την TISPOL, το Ευρωπαϊκό δίκτυο των αστυνομικών τροχονομικών δυνάμεων και το μόνο που μας ζητά είναι να υποσχεθούμε πως σήμερα θα οδηγούμε με καθαρό μυαλό, με σύνεση και σεβασμό στους άλλους χρήστες του δρόμου.

Είναι δεδομένο πως ένα κοινωνικό μήνυμα σε μια μέρα από 365 του χρόνου δεν αρκεί για να αλλάξει τον κόσμο, ωστόσο, αν αυτή η δημοσιότητα μπορεί να σώσει έστω και μια ζωή κάπου σήμερα, αυτό από μόνο του είναι ένα σπουδαίο κέρδος.

Διότι δυστυχώς τα νούμερα είναι αμείλικτα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 11:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon